Početna AUTOMOBILI Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Veliki SUV, komforan i lagan za vožnju

618

Svaki treći automobil koji izlazi iz BMW salona ovih dana je neki od modela iz X serije. Zato što se ovi krosoveri prodaju u tako velikim brojevima, inžinjerima i dizajnerima se isplati da sve kapacitete usmere ka njima. Ovaj model predstavlja popriličnu suprotnost u odnosu na prvu generaciju modela X3, koja je imala gomilu traljavo odrađenih detalja, i drugu generaciju koja je bila kudikamo bolja, ali je i dalje bila samo OK u odnosu na visoke standarde BMW-a.
Prvi utisci su obećavajući za novi X3. Za početak, porastao je. To bi moglo da ga učini malo nezgrapnim u gradskoj vožnji, ali to su dimenzije za koje znamo da se dobro prodaju – malo veći od prve generacije modela X5. Takođe se i ratosiljao nekih pomalo čudnih dizajnerskih rešenja sa prethodnih X3 modela. Koristi najnovija BMW-ova rešenja za eksterijer – linije koje kao da izlaze iz visokzne kože – i dobro mu stoje.

Novi X3 koristi prilagođenu verziju BMW-ovog najnovijeg uzdužno ugrađenog motora. To mu omogućava da prestigne Seriju 3 po pitanju modernizacije. Nova mehanika i tehnike izrade doprinele su smanjenju ukupne mase za oko 55 kg, uprkos većim dimenzijama, i omogućile su kupcima novog modela X3 pristup nekim veoma naprednim elektronskim sistemima. Ali pazite, oni su uglavnom dostupni kao dodatna oprema.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here