Početna AUTOMOBILI Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Veliki SUV, komforan i lagan za vožnju

ATV & NAUTICA 2020

Svaki treći automobil koji izlazi iz BMW salona ovih dana je neki od modela iz X serije. Zato što se ovi krosoveri prodaju u tako velikim brojevima, inžinjerima i dizajnerima se isplati da sve kapacitete usmere ka njima. Ovaj model predstavlja popriličnu suprotnost u odnosu na prvu generaciju modela X3, koja je imala gomilu traljavo odrađenih detalja, i drugu generaciju koja je bila kudikamo bolja, ali je i dalje bila samo OK u odnosu na visoke standarde BMW-a.
Prvi utisci su obećavajući za novi X3. Za početak, porastao je. To bi moglo da ga učini malo nezgrapnim u gradskoj vožnji, ali to su dimenzije za koje znamo da se dobro prodaju – malo veći od prve generacije modela X5. Takođe se i ratosiljao nekih pomalo čudnih dizajnerskih rešenja sa prethodnih X3 modela. Koristi najnovija BMW-ova rešenja za eksterijer – linije koje kao da izlaze iz visokzne kože – i dobro mu stoje.

Novi X3 koristi prilagođenu verziju BMW-ovog najnovijeg uzdužno ugrađenog motora. To mu omogućava da prestigne Seriju 3 po pitanju modernizacije. Nova mehanika i tehnike izrade doprinele su smanjenju ukupne mase za oko 55 kg, uprkos većim dimenzijama, i omogućile su kupcima novog modela X3 pristup nekim veoma naprednim elektronskim sistemima. Ali pazite, oni su uglavnom dostupni kao dodatna oprema.

ATV & NAUTICA 2020

Leave a Reply