Početna AUTOMOBILI Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Siguran, snažan, moćan – TEST: BMW X3 2018

Veliki SUV, komforan i lagan za vožnju

Šestocilindarski benzinac od 360 konja je iznenađujuće eksplozivan kako na auto-putu tako i na uzbrdici. To je zato što ga prenosni sistem pušta da vuče pri malim obrtajima ne bi li umanjio njegovu glad za bezolovnim gorivom. Tako da bi vam možda bilo najbolje da držite menjač u sport režimu ili da ga češće usmeravate ka nižem stepenu prenosa.
Za ozbiljnije ubrzanje, prirediće vam moćno iskustvo pri srednjim i višim obrtajima uz fantastičan zvuk.
Novi model ima tu mekoću koja nije bila prisutna kod starih modela X3 i X4. Stari modeli su bili kao drveni jer su se naprezali pod svojom težinom. Novi model ima napredne reakcije i osećaj da je težina više orijentisana ka zadnjoj osovini u Sport režimu – koji zateže amortizere i menja akcenat centralnog diferencijala. Upravljanje nije baš transparentno kao što biste želeli, ali menjanje brzina i odziv su dobro odmereni.

Udobnost je iznenađujuće visoka pri svim brzinama. Nema puno artikulacije, ali odstojanje od tla i ugao nagiba rampe su OK, a sistem za elektronsku kontrolu prijanjanja i sistem za kontrolu pri vožnji nizbrdo vrlo dobro rade svoj posao. Trebalo bi da ima gaz od 500 mm, ali to nismo testirali: staza na kojoj smo obavili testiranje je prava pustara. Paket opreme xLine uključuje zaštitu za šasiju.
Pozicija sedenja je prilično visoka u ovom automobilu uz odličnu preglednost. Kabina je uspravna i kockasta, u poređenju sa limuzinama i karavanima kompanije BMW, i ne glumi da je SUV kupe, što je dobro.

Leave a Reply