Da li je pravo vreme za kupovinu ATV-a?

Svako godišnje doba na kvadu ima svoje čari. U toku zime, lepota je u skretanju sa utabanih puteva, zvuku motora dok kvad neumorno krči put po blistavom, netaknutom snegu i naletu adrenalina kada se nasukaš na breg, pa ne možeš ni napred ni nazad.

U toku leta, čar je u toplom vazduhu koji struji, šarenilu boja dok prolaziš šumom, prelaziš potočić, dostižući planinske vrhove sa kojih se pruža veličanstveni pogled na podnožje.

Najbolja stvar kod kvadova je to što su to vozila za sve tipove terena, mogu podneti i najizazovnije vremenske uslove i svaki vozač može da se oproba.

Suvozač je jednako važan kao i vozač

Kao i u životu, kada biramo prijatelje tako da nas vezuju ista interesovanja, želje, ambicije, tako je i za vožnju kvadova važno da izaberemo pravog suvozača. On je taj koji može da podržava avanturu zanoseći u krivinama, pomera vozača iz sedišta, ali i da usporava vožnju ako se plaši neravnog terena.

Najčešće se vozač i suvozač menjaju u toku vožnje, pa je dobro da to budu osobe sličnog temperamenta.

Vožnja kvada je dobra prilika da upoznaš osobu sa kojom se družiš dugo u potpuno novim okolnostima – da vidiš kako reaguje pod stresom, da li se plaši nepredviđenih situacija, da li voli da ima kontrolu nad okolnostima…

Bilo da se plaši ili je adrenalinski zavisnik, on je taj koji će delom diktirati tempo vožnje. Ista ruta sa različitim suvozačima će biti potpuno drugačije, jedinstveno iskustvo.

1
2
Prethodni tekstIFA 2019: TCL X10(C11) Mini QLED TV
Sledeći tekstTOP 5: Kratkih sedišta za bicikl u 2019.!

Leave a Reply