Početna AUTOMOBILI Superheroj asfalta! – BMW M2 Coupe

Superheroj asfalta! – BMW M2 Coupe

Stariji ljubitelji BMW-a se možda sećaju kultnog modela BMW 2002 Turbo. Za one koji nisu imali tu sreću da ga voze, tu je BMW M2 Coupe za 2016. godinu. On nije zamena za legendarni 2002 Turbo, ali ima iste sportske karatkeristike i duh. Pogoni ga novi 3.0-litarski redni šestocilindraš sa M TwinPower Turbo tehnologijom, koji daje 370 KS i obrtni momenat od 465-500 Nm.

Uparen sa opcionim sedmostepenim M-DCT menjačem i funkcijom Launch Control, M2 is stiže do100 km/h za 4.3 sekunde, na putu do svoje elektronski ograničene maksimalne brzine od 250 km/h. Njegov izgled se odlično slaže uz ovakve performanse, počevši od prednje maske sa ogromnim usisnicima za vazduh, preko mišićavih stranica sa M rešetkama, dvokrakih 19-inčnih aluminijumskih M točkova, pa sve do niskog i širokog zadnjeg dela sa dvostrukim izduvnim cevima specifičnim za seriju M.

Od ostalih karakteristika tu su M Servotronic upravljački mehanizam, M kompozitne kočnice, osovine od aluminjuma, sitem Dynamic Stability Control… U unutrašnjosti, osećaj pripadnosti M seriji je naglašen detaljima od alkantare i ugljeničnih vlakana, sportskim sedištima, M sportskim volanom i M ručicom menjača.

Početak prodaje i cena modela BMW M2 Coupe još uvek nisu poznati, ali se očekuje da će se u salonima pojaviti na proleće 2016 godine.

Leave a Reply