Početna Broj 197 TEST: Ford Kuga – Ako često silazite sa asfalta

TEST: Ford Kuga – Ako često silazite sa asfalta

Veliki SUV s pogonom na prednje točkove

Veliki motor s dosta snage je dobra osnova za automobil. Ako zatreba, može da siđe s puta, makar da se parkira. Međutim, mali broj vozača terensko vozilo „tera“ van asfaltnog terena. Osvežena Kuga je startna i laka za manevrisanje, čak i po gradskoj gužvi, gde joj je draže da bude. Menjač ima fin hod i lepo se slaže s motorom. Svako prebacivanje brzine je zadovoljstvo.

Šlag na torti je mala potrošnja. Ako uzmemo u obzir da je auto dovoljno veliki za pet odraslih osoba i da na zadnjoj klupi ima mesta i za dvometraše, to je super. Sedišta su udobna i prostrana, plastika je kvalitetna, a automatska dvozonska klima čini putovanje prijatnijim. Prtljažnik je pravilnih dimenzija i deluje veći nego što jeste. Kada se otvore vrata gepeka mogu biti zaštita od kiše, a to takođe znači da vam treba centimetar više prostora iza vozila, ako želite da koristite gepek.

U noćnoj vožnji dosta znače fabrički zatamnjena stakla (od B stuba pozadi, plus zadnje staklo), jer vam neće smetati neprilagođena svetla drugih učesnika u saobraćaju. Nedostatak vidimo u izostanku kamere za vožnju u rikverc (ima samo zvučne senzore) i što nema navigaciju.

Leave a Reply