Logitech je stvorio nasleđe kome je teško parirati kada su u pitanju periferni kompjuterski uređaji. MX Master Serija, na primer, je vrlo cenjena zbog tastatura i miševa koji unapređuju produktivnost.

Logitech MX Mechanical tastatura dolazi u dve veličine: puna veličina i Mini (75%). Prva, poput drugih tastatura pune veličine, nudi raspored sa 104 dugmeta, numeričkim delom i svim pratećim prečicama. Normalno, sa masom od 828 grama ona je teža od Mini verzije (84 dugmeta i 612 g) i zahteva više prostora na stolu. Ako zanemarimo razliku u veličini, ovo su dve vrlo slične tastature. Logitech je pripremio isti aluminijumski okvir sa matiranim dugmićima, bez obzira za koju se opredelite. Sa izuzetkom numeričke tastature, Logitech MX Mechanical i MX Mechanical Mini su identične po kvalitetu izrade.

Logitech je jasno stavio do znanja da je MX Mechanical tastatura namenjena profesionalnim korisnicima a ne gejmerima. Ona je čvrsta i izdržljiva dok na njoj kucate satima.

Iako ova tastatura dolazi samo u grafitnoj boji, ona ima dozu stila sa matiranim, teksturisanim dugmićima u dve nijanse ove boje. Bez obzira na veličinu, centralni dugmići za pisanje su obojeni u sivu boju, dok su sekundarni dugmići poput numeričkih tastera i strelica obojeni tamnijom nijansom te boje. MX Mechanical ima minimalistički i industrijski dizajn koji bi trebalo dobro da se uklopi u svaki kancelarijski prostor.

MX Mechanical koristi pametnu Logitech tehnologiju za osvetljenje, koja LED svetlima daje reaktivnu funkcionalnost. Kada podignete ruku sa tastature, pozadinsko osvetljenje se isključi. A kada primeti da je vaša ruka opet iznad dugmića, osvetljenje se uključi. To je pametan način da se čuva baterija.

Za najbolji softverski doživljaj sa MX Mechanical tastaturom treba da koristite Logitech LogiOptions+ program. Kada u taj program dodate ovu tastaturu, on vam omogućava da mapirate ključne funkcije, birate jedan od šest efekata pozadinskog osvetljenja, odaberete Easy-Switch dugmiće i preuzmete ažurirane verzije firmvera. Najvažnije od svega, možete da uklonite funkciju za meni emotikona i na njeno mesto stavite… nešto praktičnije.

Logitech sa MX Mechanical tastaturom u svoju Master Seriju dodaje još jedan pažljivo dizajnirani periferni uređaj. Teško ćete naći non-gejming tastaturu ovih dana koja nudi ovakve dimenzije i ponudu dugmića, zbog čega ju je lako preporučiti kako profesionalcima tako i običnim korisnicima. Za ovoliko hardvera u tastaturama, doduše, moraćete da zavučete ruku duboko u džep.

CENA: 179.99 EUR

Prethodni tekstTOP 5: Električni bicikli u 2022. godini
Sledeći tekstTOP LISTA 2022.

Leave a Reply