Renault je odradio čitav niz diskretnih poboljšanja na modelu Kadjar za njegov „fejslifting“ na polovini proizvodnog veka.
Sa fokusom na angažovanost vozača, poboljšanja i percipirani kvalitet, novi model predstavlja sledeći korak u evoluciji glavnih vrlina ovog automobila.

Izmene po pitanju spoljašnjosti su minimalne i ogledaju se u restilizovanim branicima, većoj maski hladnjaka i novim LED stop svetlima.
Što se tiče unutrašnjosti, tu je novi sistem za informacije i zabavu i nova jedinica za klimu, bolji kvalitet ukrasnih elemenata i udobnija sedišta.

Nakon povratnih informacija koje je dobio od kupaca, Renault je redizajnirao dugmiće za prozore i retrovizore i dodao je pozadinsko osvetljenje – nešto što su svi osetili da je neophodno.

Za najjači paket opreme rezervisan je 1,7-litarski dizel motor koji razvija 150 KS, emituje 117g ili 138g ugljen dioiksida po kilometru i ima opciju da bude uparen sa pogonom na sve četiri točka.

TCe agregate je teško razlikovati u normalnoj vožnji.
Iznenadićete se koliko su poboljšani, ali dizeli su bolji što se tiče potrošnje.

Dizel agregat od 1,7 litara definitivno vredi uzeti u razmatranje, imajući u vidu malo povećanje emisije štetnih gasova sa jedne strane i dobre performanse i ipak dovoljnu ekonomičnost s druge strane.

1
2
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstTOP 5: Besplatne aplikacije čine vaš put do posla I nazad produktivnim, a ne gubljenjem vremena
Sledeći tekstSamsung Galaxy Note 10 za najzahtevnije korisnike
test-renault-kadjar-bose-dci-150-4wd-najbolji-u-svojoj-klasiLak je za upravljanje i dovoljno agilan da zadovolji potrebe većine ljudi i ima vrlo malo zanošenje karoserije.

Leave a Reply