Početna AUTOMOBILI TEST: Renault Kadjar Iconic koji privlači poglede

TEST: Renault Kadjar Iconic koji privlači poglede

U 4x4, sa ručno pravljenim cipelama

Panasonic TV

Verujemo da je Vesna Stanković, u predstavi „Bajka o pozorištu“, imala na umu Kadjar Iconic kada je rekla da uz rotaciju za sat-dva stiže u Beograd.
Stil i elegancija

Želite nešto bolje od standardne ponude? Kadjar u „Iconic“ izvedbi je najbolje što možete dobiti od Renaulta u sredini SUV kategorije. Sa velikim logoom i branicima njegova pojava deluje masivno i moćno. Elegantna silueta otkriva prefinjen ukus vlasnika, a ekskluzivni naplatci u crnoj dijamant boji naglašavaju njegovu posebnost. Crna boja mu baš lepo leži, i slaže se sa kožnim sedištima Carbon boje. LEDeno bela svetla unose kontrast i od noći prave dan, pa ne možete ostati neprimećeni na putu.

ATV & NAUTICA 2020

Unutra se nastavlja luksuzan dizajn. Crna koža je svuda u dodiru s vama: na sedištima, naslonima za ruke i na volanu. Dupli crveni štep je iste nijanse kao crveni detalji na ekranima – sve je uniformisano u crno-crvenoj kombinaciji – kako bi se oko manje zamaralo. I zaista je milina koristiti Kadjar Iconic. Komande su u kombinaciji tasteri/ekran osetljiv na dodir. Osnovne funkcije su na jedan dodir daleko, a manje potrebne na do četiri klika. Farovima i brisačima ne morate upravljati – o njima se stara automatika. Oko volana i po njemu ima dovoljno tastera za kontrolu svega osim dvozonske klime i prozora.

Energija i akcija
Dizel motor kad-kad sporo startuje i treba mu sekunda ili dve da se probudi, a onda radi punom parom. Po lenjim gradskim gužvama i Kadjar je mrzovoljan. Zato se razgali kad vidi prazan put i sav je poletan. Motor od 1,6 l poslušno prati komandovanje preko papučice gasa.

Kamere prate kada nenamerno promenite saobraćajnu traku i sistem šalje upozorenje. Dobićete signalizaciju i kada prekoračite brzinu, jer vozilo prepoznaje saobraćajne znakove na putu. Ležeće policajce ćete i sami prepoznati ako vozite preko ograničenja. Točkovi od 19 inča apsorbuju neravnine, ali nisu svemogući.

Vožnja je udobna, kako po asfaltu tako i van. Ovo je 4×4 mašina, ne plaši se mekane i rastresite podloge. Na vama je da vozite lagano i ne postoji prepreka koju ne možete preći. Samo pazite na eventualne oštre ivice pred vama i sve će biti ok. Opcija ALL MODE 4×4-i meri proklizavanje točkova i automatski raspoređuje snagu, kako pozadi (do 50 odsto), tako i na levu ili desnu stranu vozila, kako bi se maksimalno iskoristila vučna snaga.

Višesatna vožnja ne predstavlja nikakav izazov. U kabini ima dovoljno mesta za četiri (+) putnika, a prateći prtljažnik je odgovarajuće veličine. Na kraju vožnje Easy Park Assist pomaže da udobno smestite metalnog ljubimca na zaslužen odmor, do sledećeg druženja.

Renault Kadjar Iconic Energy dCi 130 4WD
Motor: dizel, Euro 6b, 1.598 ccm, 130KS
Menjač: manuelni, 6 stepeni prenosa
Ubrzanje: 9,9s
Maksimalna brzina: 190 km/h
Potrošnja (na testu): 6,7l / 100 km
Dimenzije: 4.449 x 1.836 x 1.613mm, 1.611 kg
Kapacitet prtljažnika: 472 l

Cena: od 27.640 EUR
Kontakt: www.renault.rs

Leave a Reply