Početna AUTOMOBILI TEST: Toyota Corolla – Najbolji hibrid

TEST: Toyota Corolla – Najbolji hibrid

Novi talas hibrida cilja novu generaciju, omladinu svesnu vrednosti koja se nudi iz zemlje izlazećeg Sunca

Momacki auto – Infiniti HEADER

Možete uzeti i Corollu sa benzinskim motorom od 1,2 litra, ali u Toyoti smatraju da će se 90% kupaca odlučiti za jednu od dve hibridne verzije koje kompanija nudi.

10 saveta Instagram IN PAGE

I dok kod nekih hibrida, ako su plug-in hibridi, morate da ih punite kod kuće da biste ih optimalno iskoristili, Corolla sama odrađuje sav taj komplikovan posao, tako da možete da je vozite kao običan benzinski ili dizel automobil i punite ga po potrebi, a auto će sam puniti bateriju, a to se dešava kada kočite.

On koristi tu energiju da napuni baterije, a može i da odluči kada će da iskoristi elektromotor da poboljša efikasnost ili unapredi performanse.
Ima i par stvari koje možete sami da kontrolišete.

Možete da uključite EV režim, ali to možete da uradite samo pri malim brzinama uglavnom po gradu, a i moći ćete da prebacite na električni režim samo ako imate dovoljno baterije za to.

Ovaj motor ima 120 konja, a proizvođač tvrdi da potrošnja ide do 3,56 l/100 km.

Iz toga možete da zaključite koji su prioriteti ovog automobila, brzina nije jedna od prednosti ovog motora, ali on definitivno ima pozitivne strane, uglavnom se to odnosi na potrošnju.

Ovaj model takođe ima i kontinuirano promenjivi menjač ili CVT, koji je dosta drugačiji od manuelnog ili redovnog automatskog menjača.
Umesto da povećava brzinu tako što povećava stepene prenosa jedan po jedan, CVT menjač zavrti motor na optimalnu brzinu koja je potrebna za koje god ubrzanje želite da postignete.

Ovaj CVT menjač je mnogo bolji od drugih primeraka na tržištu, ali i dalje kada idete uzbrdo ili kada ubrzavate, obrtaji se popnu jako visoko i motor postane prilično bučan, ali benzinski motor sa kojim je uparen je zato dosta tih, i kada samo krstarite po putu pažljivo, i ne zahtevate previše od njega, onda će biti veoma tih.

Leave a Reply