Početna BICIKLIZAM TOP 5 “mautin” bajsevi u 2018.!

TOP 5 “mautin” bajsevi u 2018.!

Fantastični MTB za vožnju van asfalta do savladavanja ogromnih rupa

Panasonic TV

Planinski bicikli su stvoreni za vožnju po prašnjavim stazama i radi puno zabave. Zahvaljujući razvoju tehnologije, ovi bicikli su toliko dobri da skoro svako može da uživa u njima.

Šta tražite kod planinskog bicikla? To uglavnom zavisi od onoga šta planirate da radite sa njim. Postoje neki osnovni faktori koje treba uzeti u obzir. Da li to znači da ako imate sav novac ovog sveta, da možete kupiti bicikl koji je najbolji u svim oblastima. Osnovne oblasti koje trebate posmatrati su težina, oslanjanje, kočnice, brzine i korišćeni materijali. Ovo je veoma jednostavan način za kupovinu vašeg bicikla i osim ako ste iskusan biciklista ovaj način je dovoljan za vas.
Po pitanju težine, teži bicikl će verovatno biti jeftiniji, ali i čvršći i u stanju da izdrži zahtevno spuštanje niz planinu. Loša strana je da ćete se namučiti prilikom uspona.
Oslanjanje je još jedna bitna stavka ako želite da zadržite sve zube i nastavite da koristite kolena u budućnosti. Veoma bitna stavka za spust niz planinu, ali manje bitna ako se samo vozite kroz šumu i želite da uštedite koji dinar.

Najbolji telefoni 2019

Brzine su odličan način da olakšate svoj život. Više brzina vam olakšava uspon, ali se možete odlučiti za manje brzina ako pravite manje uspona i na taj način uštedeti na težini i novcu.

Upotrebljeni materijali nemaju veze samo sa težinom. Tačno je da će karbon učiniti bicikl lakšim i idealnim za uspone, ali nekad je teže bolje. Zašto? Kao što smo već rekli, dobijate čvršću konstrukciju koja može izdržati veća naprezanja i uštedeti novac.

Planinski bicikli, uprkos nazivu, su zapravo svestrane mašine. One su samo napravljene sa određenom namenom na umu. Zbog tog razloga se mogu podeliti u kategorije koje obuhvataju spust, treking, enduro, pa čak i električni bicikl. Prvo se morate zapitati u koju svrhu ćete koristiti bicikl?


Najbolji trial bicikl – TREK FUEL EX 7 29
Ova zver nudi prednje i zadnje oslanjanje sa 130mm hoda, radi apsorbovanja neravnina i skokova tokom spusta ili trials disciplina. Udobnost je zagarantovana zahvaljujući RockShox Reba RL prednjim viljuškama i FOX Performance Float EVOL zadnjim amortizerima. Bicikl je dovoljno lagan da ga lagano vozite, zahvaljujući aluminijumskom ramu i 1×11 SRAM NX prenosu.

Bontrager Line Comp 30 točkovi su dovoljno čvrsti za bezbrižnu vožnju i ne poseduju unutrašnju gumu. Sa SRAM T hidrauličnim diskovima ne morate brinuti o udaranju u drvo pri velikoj brzini.

Tehnologija kao što je Active Breaking Pivot znači da oslanjanje funkcioniše savršeno prilikom kočenja, što je idealno za bezbedan i udoban spust. Ovo je pravi bicikl, udoban pri brzom spustu, prilikom prelaska preko korenja drveća i kroz blato, pa čak i tokom opuštene vožnje.

CENA: 3.000 EUR

Leave a Reply