Početna BICIKLIZAM TOP 5 “mautin” bajsevi u 2018.!

TOP 5 “mautin” bajsevi u 2018.!

Fantastični MTB za vožnju van asfalta do savladavanja ogromnih rupa

Planinski bicikli su stvoreni za vožnju po prašnjavim stazama i radi puno zabave. Zahvaljujući razvoju tehnologije, ovi bicikli su toliko dobri da skoro svako može da uživa u njima.

Šta tražite kod planinskog bicikla? To uglavnom zavisi od onoga šta planirate da radite sa njim. Postoje neki osnovni faktori koje treba uzeti u obzir. Da li to znači da ako imate sav novac ovog sveta, da možete kupiti bicikl koji je najbolji u svim oblastima. Osnovne oblasti koje trebate posmatrati su težina, oslanjanje, kočnice, brzine i korišćeni materijali. Ovo je veoma jednostavan način za kupovinu vašeg bicikla i osim ako ste iskusan biciklista ovaj način je dovoljan za vas.
Po pitanju težine, teži bicikl će verovatno biti jeftiniji, ali i čvršći i u stanju da izdrži zahtevno spuštanje niz planinu. Loša strana je da ćete se namučiti prilikom uspona.
Oslanjanje je još jedna bitna stavka ako želite da zadržite sve zube i nastavite da koristite kolena u budućnosti. Veoma bitna stavka za spust niz planinu, ali manje bitna ako se samo vozite kroz šumu i želite da uštedite koji dinar.

Brzine su odličan način da olakšate svoj život. Više brzina vam olakšava uspon, ali se možete odlučiti za manje brzina ako pravite manje uspona i na taj način uštedeti na težini i novcu.

Upotrebljeni materijali nemaju veze samo sa težinom. Tačno je da će karbon učiniti bicikl lakšim i idealnim za uspone, ali nekad je teže bolje. Zašto? Kao što smo već rekli, dobijate čvršću konstrukciju koja može izdržati veća naprezanja i uštedeti novac.

Planinski bicikli, uprkos nazivu, su zapravo svestrane mašine. One su samo napravljene sa određenom namenom na umu. Zbog tog razloga se mogu podeliti u kategorije koje obuhvataju spust, treking, enduro, pa čak i električni bicikl. Prvo se morate zapitati u koju svrhu ćete koristiti bicikl?


Najbolji trial bicikl – TREK FUEL EX 7 29
Ova zver nudi prednje i zadnje oslanjanje sa 130mm hoda, radi apsorbovanja neravnina i skokova tokom spusta ili trials disciplina. Udobnost je zagarantovana zahvaljujući RockShox Reba RL prednjim viljuškama i FOX Performance Float EVOL zadnjim amortizerima. Bicikl je dovoljno lagan da ga lagano vozite, zahvaljujući aluminijumskom ramu i 1×11 SRAM NX prenosu.

Bontrager Line Comp 30 točkovi su dovoljno čvrsti za bezbrižnu vožnju i ne poseduju unutrašnju gumu. Sa SRAM T hidrauličnim diskovima ne morate brinuti o udaranju u drvo pri velikoj brzini.

Tehnologija kao što je Active Breaking Pivot znači da oslanjanje funkcioniše savršeno prilikom kočenja, što je idealno za bezbedan i udoban spust. Ovo je pravi bicikl, udoban pri brzom spustu, prilikom prelaska preko korenja drveća i kroz blato, pa čak i tokom opuštene vožnje.

CENA: 3.000 EUR

Leave a Reply