Početna AUTOMOBILI Udobnost kao kod kuce u električnim vozilima

Udobnost kao kod kuce u električnim vozilima

blank
ATV & NAUTICA 2020

Kompanije LG Electronics (LG) i Hyundai Motor predstavile su kabinu IONIQ Concept, zajednički poduhvat koji spaja ekspertize dve kompanije na poljima praktičnog životnog stila i električnih vozila.

Zajedničkim snagama pružaju kupcima jedinstven enterijerski koncept koji maksimalno koristi prostranost unutrašnjosti električnih vozila dobijenu odsustvom motora sa unutrašnjim sagorevanjem i drugih mehaničkih delova.

Zamislite da vam, usred jutanje gužve, mašina za kafu sprema šoljicu omiljenog napitka, dok vam pregrada ispod sedišta čisti cipele pre nego što stignete na željenu destinaciju.

Za to vreme, garderober održava odeću čistom i ispeglanom, a mini frižider rashlađuje pića.

Pored udobnosti i praktičnosti, najprivlačnija karakteristika kabine IONIQ Concept je savitljivi OLED ekran koji prekriva veći deo plafona unutar vozila.

Putnici na zadnjim sedištima mogu da promene ugao zakrivljenosti ekrana intuitivnim pokretima ruke, kako bi namestili najbolji ugao gledanja.

Veliki 77-inčni OLED ekran može se podeliti kako bi putnici u zadnjem delu vozila mogli istovremeno da uživaju u različitim sadržajima.

Inovacije nisu vidljive samo unutra. Kada izađete iz vozila, klizna traka obriše pod, sakupi mrvice i očisti fleke.

Za to vreme, gornja UV LED svetla dezinfikuju enterijer od svih bakterija i drugih mikroorganizama.

„Kompanija LG je veoma aktivno učestvovala u stvaranju sveobuhvatnih rešenja za automobile. Na CES-u 2020 prikazali smo pravo, personalizovano iskustvo u vozilu koje omogućava vozačima i putnicima da na putovanja ponesu deo svog doma sa sobom“, rekao je Lee Chul-bae, šef centra za korporativni dizajn u sklopu kompanije LG. „U saradnji sa kompanijom Hyndai i njihovom ekspertizom na polju mobilnosti, kabina IONIK Concept podiže korisničko iskustvo na viši nivo.“

Leave a Reply