Domet i efikasnost su postavljeni da definišu električnu eru. Izvanredan domet učiniće električne automobile pogodnim za svako putovanje i ubrzaće njihovo prihvatanje.

Vođeni idejom o nultom uticaju na našu planetu i veoma odgovornom korišćenju zelene energije, inspirisali smo naše inženjere da idu više i dalje. Oni intenzivno rade na podizanju dometa i efikasnosti na potpuno novi nivo. VISION EQXX rezultat je misije koju smo postavili da probijemo tehnološke barijere širom sveta i da podignemo energetsku efikasnost na nove visine.

„Mercedes-Benz VISION EQXX je način na koji mi zamišljamo budućnost električnih automobila. Pre samo godinu i po dana, započeli smo ovaj projekat koji vodi do najefikasnijeg Mercedes-Benza ikada napravljenog – sa izuzetnom potrošnjom energije od manje od 10 kWh na 100 kilometara. Ima domet veći od 1.000 kilometara sa jednim punjenjem koristeći bateriju koja bi stala čak i u kompaktno vozilo. VISION EQXX je napredan automobil u toliko dimenzija – i čak izgleda zapanjujuće i futuristički. Time se naglašava kuda ide cela naša kompanija: Mi ćemo praviti najpoželjnije električne automobile na svetu”, izjavio je Ola Kallenius, predsednik Upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG

Put do električne mobilnosti je putovanje drumom; koliko uzbudljivo, toliko i izazovno, koliko nepoznato, toliko i izvesno. Mercedes-Benz VISION EQXX je vozilo dizajnirano za to putovanje. Odgovara progresivnim zahtevima moderne generacije kupaca za i emocionalnost kroz inovacije.

„Tehnološki program iza modela VISION EQXX će definisati i omogućiti buduće Mercedes-Benz modele i karakteristike“, kaže Markus Schäfer, član upravnog odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, glavni tehnološki direktor odgovoran za razvoj i nabavku. „Kao “ideal” automobila, VISION EQXX uspostavlja Mercedes-Benz kao brend koji spaja luksuz sa tehnologijom u svetu automobila i šire. A način na koji smo ga razvili je revolucionaran kao i samo vozilo. Projekat VISION EQXX je video kako zajedno rade najbolji umovi iz naših centara za istraživanje i razvoj zajedno sa inženjerima iz naših programa Formule 1 i Formule E. Oni dokazuju da inovacije iz motosporta – gde su pogonski agregati već visoko elektrifikovani – imaju neposrednu važnost za razvoj drumskih automobila. Mi izazivamo trenutne razvojne procese inovativnim duhom i razmišljanjem van okvira. Ovo je zaista put napred.”

Njegov UI/UX karakteriše radikalno novi jednodelni displej koji oživljava sa grafikom u realnom vremenu koja reaguje i obuhvata celu širinu vozila. Ostali elementi UI/UX-a pomažu automobilu i vozaču da rade zajedno kao jedno, pa čak koriste tehnologiju koja oponaša rad ljudskog mozga.

Prethodni tekstOnline kupovina bezbednija nego ikada
Sledeći tekstCES 2022: The Freestyle prenosivi projektor za zabavu na svakom koraku

Leave a Reply