Početna Lifestyle Vanzemaljac na dva točka

Vanzemaljac na dva točka

Momacki auto – Infiniti HEADER

Da li su nas vanzemaljci posetili ili nisu, ili su bar uticali na neke dizajnerske zamisli? Dizajneri Edward Kim i Benny Cemoll, pokušavaju da nam pokažu da su nas ipak vanzemaljci posetili, barem iz dizajenerskog ugla gledanja, sa svojim Chainless INgSOC Hybrid biciklom. Osim svog vanzemaljskog izgleda i sama tehnologija se može reći da je vanzemaljska. Sam bicikl je kombinacaija bicikla koji se koristi za triatlon, sa fleksibilnim ručicama kao kod standardnih bicikala, sa unapređenom hibridnom vožnjom (konkretno se misli na korišćenje pedala, standardno za zemljane) i sve to zajedno daje hibridni bicikl koji ne izlgedao kao svi ostali.

Naravno ovo je samo ideja koja dolazi od nezavisnih dizajnera, tako da nismo sigurni da li će takvi proizvodi biti ikada napravljeni. Ali da se mi vratimo naprednoj tehnologiji ovog bicikla, INgSOC ima ram koji je napravljen od ojačanih karbonskih polimer-vlaknima, što mu pruža veću čvrstinu ali opet ne i težinu. Ako mislite da ovo nije visoka tehnologija, pa i u pravu ste, ali ako pogledate šta ovaj bicikl ima još a to je „jačanje okvira na pravcu, usmeravajući krutost po orijentaciji na sojeve karbonskih vlakana duž projektovane putanje”. Ok, dosta je bilo priče na vanzemaljskom jeziku i da se mi vratimo srpskom, sa opisom ovog futurističkog bicikla.

IFA 2019 IN PAGE

Ima nepoznat električni motor, sa baterijama koje se pune prirodnim putem, koji vam omogućava da ga vozite na tri načina: električna snaga, električna pomoć i naravno snaga pedala. Baterije hrane motor,prednja i zadnja svetla a i napajaju „dock“ za napajanje vaših gedžeta u toku vožnje, a samim korišćenjem pedala vi punite baterije. A ako je ovo stvarno delo vanzemaljaca, onda im svaka čast na zaštiti prirode.