Početna Broj 195 Vizionarski tragač za avangardnim – Ulysse Nardin InnoVission 2

Vizionarski tragač za avangardnim – Ulysse Nardin InnoVission 2

blank
ATV & NAUTICA 2020

Nema sumnje da je svo iskustvo Ulysse Nardin tima za istraživanje i razvoj iskorišćeno u InnoVision 2. Sa jedne strane to se može videti u osnovnim linijama dizajna, kao što je samonavijajući mehanizam, oscilator, zapinjača i prikaz vremena. Sa druge strane njihovo iskustvo je očigledno u korišćenju revolucionarnih materijala i modernih tehnologija proizvodnje. InnoVision 2 donosi deset inovacija u svetu satova.

1. DUPLA KONSTANTNA ZAPINJAČA
Nova dupla konstantna zapinjača predstavlja veliko poboljšanje. Ova sofisticirana zapinjača koristi kompleksnu silicijumsku strukturu sa elementima zaključavanja i fleksibilnim silicijumskim ivicama koje nisu zavisne od glavne opruge. To znači da je trenje smanjeno, a mali pulsevi energije koji se prenose na balansni točak i balansnu oprugu su jednaki i konstantni.

ATV & NAUTICA ATV

2. DIREKTNO SILICIJUMSKO VEZIVANJE
InnoVision zapinjača je napravljena koristeći proces po nazivom „Deep Reactive Ion Etching“ radi proizvodnje dve inicijalne mikro komponente od monokristalnog silicijuma. Ova vrsta silicijumskog vezivanja, razvijena od strane Ulysse Nardin, se koristi za spajanje komponenata u jedan kompleksni trodimenzionalni element. Nerazdvojiva veza se stvara kompresovanjem površina na temperaturama od 1000 do 2000 °C, uz prisustvo kiseonika. Novina koju ovaj proces unosi je stvaranje stabilnih „silicijum oksid“ veza, koje se šire u svim pravcima od kontaktne tačke.

Leave a Reply