Početna Lifestyle VOZILO ZA LEDENE DANE – Snow Crawler

VOZILO ZA LEDENE DANE – Snow Crawler

Dizajn snegomobila se nije menjao godinama. Iako sada možda imaju snažnije i efikasnije motore, verovatno i bolje ogibljenje, jedna stvar je ostala ista: vozač je i dalje izložen velikoj hladnoći. Međutim, dizajner Michal Bonikowski želi to da promeni. Njegov koncept snegomobila, nazvan Snow Crawler, će učiniti da vožnja po snegu bude zabavna, a da se pritom ne smrznete. Dizajner je to opisao kao “savršen spoj odlične upravljivosti, ATV-a i zatvorene kabine za vozača.” Da, ovo vozilo sa efikasnim električnim pogonom će vas zaštiti od hladnoće.

Predviđen je za jednu osobu, i predstavlja potpuno novi pristup dizajnu snegomobila po pitanju pogona i celokupnog dizajna vozila. Ima retrovizore, vrata, razdvojene farove i zadnju LED svetlosnu grupu sa štop-svetlima. Estetski, više liči na neke futurističke sanke, ili čak na automobil, sa čije se prednje strane nalazi par široko postavljenih skija neobičnog izgleda. Pozadi se nalazi gusenica u obliku trougla koja obezbeđuje kretanje.

Iako je ovaj snegomobil naišao na oduševljenje sa raznih strana, ne bi trebalo prerano da se radujemo. Izgleda da je Snow Crawler ipak samo koncept.

automotive_snow_bialy7

Leave a Reply