Početna Broj 203 Vožnja bicikla 45 km/h preko krovova i kroz nečiju dnevnu sobu

Vožnja bicikla 45 km/h preko krovova i kroz nečiju dnevnu sobu

Staza u Čilenskom priobalnom gradu Valparaiso je napravljena preko noći kako je vozači ne videli pre samog spusta.

blank
Tomas Slavik performs durig Red Bull Valparaiso Cerro Abajo in Valparaiso, Chile on February 11, 2018 // Gustavo Cherro/Red Bull Content Pool // AP-1UR61VGK52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
ATV & NAUTICA ATV

Biciklisti savladavaju 2 km dugačku urbanu stazu u Čileu na Red Bull Valparaiso takmičenju. Više od 20,000 ljubitelja biciklizma se pojavilo na 16-om Red Bull Valparaiso Cerro Abajo u Čileu. Češki biciklista, Tomas Slavik, je izveo još jedan besprekoran spust niz urbanu stazu i proglašen je šampionom, drugu godinu za redom.

Noć pre takmičenja se određuje trasa staze, kako učesnici ne bi vežbali pre početka trke. Za sve njih je putanja spusta potpuno nova i jedinstvena. Od 35 prijavljenih vozača iz celog sveta, samo 15 se uspelo kvalifikovati. Urbana spust staza zahteva više tehnike od normalnih prašnjavih staza, zbog uskih krivina i bez prostora za greške.

ATV & NAUTICA 2020

Vozači se sami lansiraju iz nečije dnevne sobe kako bi se spustili niz stazu dugačku 2 km. Spuštaju se sa visine od 254.59 m, niz stotine stepenika, brzinom koja se kreće od 45 do 60 km/h. Pored stepenica, vozači moraju savladati jedan uzbudljiv krov i slavne Boccaccio stepenice dugačke 204 metara. Nakon prolaska kroz Bismarck trg i Atahualpa ulicu, vozači dolaze do cilja na Anibal Pinto trgu, na visini od 28.57 m.

Na momente se mora kočiti, jer su krivine oštre a i publika je tik pored staze, ali na par mesta su bile prepreke koje je trebalo preskočiti, pa su vozači kad god je bilo prostora, ubrzavali okrećući pedale.

Prva 3 vozača su: 1 Tomas Slavik (CZE) 2:42,101; 2 Matt Walker (NZL) 2:42,643; 3 Matias Ninez (CHI) 2:44,504.

Leave a Reply