Početna Broj 201 Vulcan Innova VI52 – Navijač za satove od bloka motora BMW M52

Vulcan Innova VI52 – Navijač za satove od bloka motora BMW M52

Kreiran od rednog šestocilindričnog bloka motora od BMW-a, Vulcan VI52 nudi više načina za istovremeno navijanje do šest satova

Većina ljubitelja satova će se zgroziti na ideju da koriste uređaj za navijanje sata, jer je polovina užitka posedovanja mehaničkog sata zapravo ručno navijanje i podešavanje. Međutim, za ljude koji poseduju više satova (ne više od šest u ovom slučaju), navijač za sat može biti veoma koristan. Taj uređaj je podjednako koristan kao i sami mehanički satovi.

Vulcan Innova predstavlja svoj novi VI52 navijač za sat koji koristi jedinstven dizajn. Napravljen po porudžbini, svaki VI52 navijač za sat poseduje neuporedivu lepotu i izgled BMW M52 bloka motora. Proslavljeni 6-cilindrični motor ovog poznatog Bavarskog proizvođača je poznat po postavljanju novih rekorda, naročito u legendarnom E36 M3 modelu.
Vulcan Innova je inspirisan rednim, 6-cilindričnim motorom i koristi proslavljeni izliveni blok. VI52 navijač za satove je dizajniran kako bi savršeno dopunio prelepi inženjerski dizajn „golog“ bloka motora. Za svaki VI52, Vulcan napravi sve komponente navijača za sat putem CNC mašine, od jednog komada aluminijuma.

Svaki klip Vulcan Innova VI52 je zamišljen kao držač za sat, gde je sat pričvršćen za posebno dizajnirane jastučiće, koji se potom ubace u svaki klip. Radi dodatne bezbednosti, klipovi se uvuku unutar cilindra tokom procesa navijanja. Kada bezbednosni ključ otključa VI52, satovi su lagano izdignuti iz bloka. Svaki od šest navijača satova se može lako skinuti sa svog klipa pritiskom na dva tastera. Vulcan je specijalno dizajnirao VI52 navijač za satove tako da se sat ne može ukloniti kada se klipovi nalaze u bloku motora.

Svaki VI52 klip se individualno pokreće od strane steper motora, što rezultuje tihim i potpuno kontrolisanim pokretom. Klipovi za držanje satova se potom mogu lako podesiti kako bi navijali bilo koji sat, po želji klijenta. Može se programirati do osam različitih režima navijanja, koristeći taster na svakom cilindru. Dva generička, unapred podešena, sinhronizovana režima navijanja koji navijaju sve satove u isto vreme su takođe dostupni. Vulcan Innova je takođe u stanju da doda ili modifikuje više režima za klijente, putem USB ažuriranja. Tokom svakog ciklusa navijanja, LED indikatori na svakom cilindru periodično trepte.

Vulcan Innova VI52 navijač za satove će biti proizveden u 52 primerka. Svaki blok je napravljen po meri i ručno sastavljen. Klijenti mogu da biraju da li će njihov VI52 navijač biti sklopljen tačno prema njihovim specifikacijama i u skladu sa njihovom kolekcijom satova. Opcije prilagođavanja počinju sa različitim završnim obrada bloka motora: ofarban, hromiran – to su samo neke od opcija. Završna obrada klipova se takođe može navesti, kao i boja i kvalitet kožnih traka držača, veličina jastučića kao i boje LED indikatora. Približna težina VI52 je 56 kg. Vulcan Innova takođe nudi prilagođene stakle za klijente. Cena počinje od $25,000.

Leave a Reply