Početna Broj 186 Zvanični sat Dakar relija – Edox Chronorally 38001 -TIN-AIN

Zvanični sat Dakar relija – Edox Chronorally 38001 -TIN-AIN

Panasonic TV

Najduži i najteži reli na svetu traje dve nedelje, učestvuju muškarci i žene više od 50 različitih nacionalnosti, a voze najrazličitija vozila na dva i više točkova. Svi oni žele da istraže svoje mogućnosti i mogućnosti vozila kojima upravljaju, s nadom da će uz pomoć pratećeg tima stići na cilj. Tek poneko razmišlja o pobedi.

Nije dovoljno biti brz. Zahteva se umeće navigacije, snalažljivost i izdržljivost. Često aparatura ume da zakaže, pa se onda vozači oslanjaju na navigaciju pomoću prirodnih znamenitosti kraj kojih prolaze. Samo maksimalna fizička snaga i besprekorne tehničke veštine pobeđuju.

ATV & NAUTICA 2020

Kreće se iz Buenos Airesa, severno ka Boliviji i Andima, da bi se veći deo takmičenja odvijao na raznim brdima i planinama, prekrivenim peskom, zemljom, snegom i kamenjem. Tek pri kraju se karavan spušta u niziju i završava u gradu Rosario, 300 km uzvodno od početne tačke.

Edox satovi su poznati po prisustvu u ekstremnim sportovima, a Dakar reli je bila prilika da još jednom pokažu kako precizno rade pri ekstremnim uslovima Južne Amerike.

Robustna i „mišićava“ Chronorally kolekcija satova, koja je bila presudna kada se neko raspitivao koliko ima sati, ima veliki broj delova od materijala koji uspevaju da izdrže najteža i najokrutnija okruženja. Velikog prečnika a kompaktnog dizajna i sportskog oblika, veoma je lak za upotrebu. Kaiš je od gume, sa šarom koja liči na trag guma, i ima neverovatnu izdržljivost i otpornost na spoljašnu silu. Alternativa je titanijumski kaiš, sa još većom mogućnošću apsorpcije udaraca i povlačenja.

Kućište sata, dijagonale 48 mm, je od titanijuma, snažno kao čelik ali 45 odsto lakše i otpornije na udarce i ekstremne uslove rada, i na potapanje u vodu. Unutra je švajcarski kvarcni mehanizam. Poleđina sata, tj. poklopac mehanizma, sasvim namerno podseća na točak sa felnom. Svi satovi su uspešno stigli do cilja.

Edox 38001 TIN NIN

Staklo nad brojčanikom: sintetički safir
Tip ekrana: analogni
Kućište: titanijumsko
Prečnik: 48 milimetara
Debljina: 15 milimetara
Širina narukvice: 25 milimetara
Dodatne opcije: dani u nedelji na 12 sati i veliki datum na 6 sati, svetleće kazaljke, hronograf
Mehanizam: švajcarski kvarcni
Otporan na dubinama do 100 metara (10 ATM)
Cena: 1.495$
Kontakt: www.edox.ch

Leave a Reply