Početna Broj 201 Zvuk od milion dolara

Zvuk od milion dolara

Vrhunski audio sistemi za prave audiofile. Bolje od ovog ne može!

ATV & NAUTICA 2020

Većina nas se zadovolji muzikom slabog kvaliteta ne zato što smo filistinci, već zato što sada nosimo muziku na mobilnim telefonima, što znači da su audio fajlovi manje veličine i kompresovani. Studijski muzički fajl funkcioniše na 9216 Kbps, a CD na 1411 Kbps. Međutim, bit stopa MP3 fajla za Apple Music i pametne telefone je 256 Kbps.

Šta ako tragate za kvalitetnim zvukom koji reprodukuje originalni snimak muzičara? Podkultura audiofila koji žele vrhunske performanse raste sve više, međutim to zahteva veće investicije.

ATV & NAUTICA 2020

Nigel Ng, iz kompanije Advance Audio iz Sidneja, kaže da trka za kvalitetom počinje sa bit stopom: veličina paketa podata u sekundi. „Što je veća bit stopa, bolji kvalitet zvuka“, izjavio ne Ng. Kada je internet bio u začeću, CD-ovi se nisu mogli lako preuzeti zbog brzine od 56 Kbps i malo memorijskog prostora na računaru. S toga, muzika je kompresovana u MP3 format sa malom bit stopom.

S toga kvalitetna muzička kolekcija počinje sa CD bibliotekom, CD-ovima master studijskih snimaka i SACD (Super Audio CD). Ng tvrdi da sa pravom opremom možete koristiti striming usluge sa CD‑kvalitetom muzike, kao što je Tidal ili preuzmite studijske master snimke sa HDtracks.com na NAS uređaj za skladištenje (mrežni uređaj za skladištenje podataka). Gramofonske ploče sadrže puno podataka međutim zbog analogne tehnologije podložne su ostalim problemima. Šta je rešenje? Spremite novčanike, jer ova igra nije jeftina…

Leave a Reply