Početna Broj 167 Gradsko dete raste… – Nissan Micra

Gradsko dete raste… – Nissan Micra

blank
ATV & NAUTICA 2020

Najmanji auto japanskog dela Renault Nissan grupacije je tokom godina stekao epitet veoma simpatičnog gradskog automobila. Za to je najzaslužnija Micra s kraja prošlog veka koga možete i danas videti na našim i ulicama i koji izgleda „kao da su ga deca crtala“. Pod tim ne mislimo ništa negativno, već naprotiv – to je model jednostavnih linija i velikih staklenih površina koji pomalo podseća na originalni Mini Moris. Prva ovovekovna Micra je doživela značajne promene. Porasla je, dobila veoma zanimljiv zaobljeni izgled, a takođe je prisutna i doza luksuza koja je svakako falila, odnosno fali kad su „japanci“ u pitanju. Sledeća Micra iz 2010. se, shodno tadašnjim trendovima, uklopila u među ostale modele na tržištu i nije se posebno isticala.

Najnovija Nissan Micra je prepoznataljiva već na prvi pogled zahvaljujući maski hladnjaka, čiji je dizajn prisutan i kod ostalih modela ovog proizvođača. Kako je u pitanju model iz A segmenta, dimenzije su svakako jedna od bitnijih stavki. Kao i svaki mali auto, grad je mesto na čijim se ulicama Micra najugodnije oseća. Sa benzincem od 1200 kubika i 80 konja, Micrine performanse su sasvim dobre. Naravno, u gradu. Na otvorenom se treba držati brzina do 130 km/h. Cenimo da je ova brzina sasvim dovoljna većini vlasnika malih automobila.

ATV & NAUTICA ATV

Unutrašnjost je dovoljno prostrana i očekivano japanska – luksuza nema mnogo, osim sjajne crne plastike oko audio sistema i automatske klime na centralnoj konzoli. Sjajni elementi i automatska klima su delovi srednjeg paketa opreme Acenta Look, kojim je bilo opremljen voženi automobil. Inače, Micra i u osnovnom paketu opreme Visia ima dosta „sitnica“, poput sigurnosnih sistema (ABS, ESP, vazdušnih jastuka i zavesa), dobre multimedije (radio CD sa AUX, USB i Bluetooth modulima), kao i putnog računara. Za dodatnu „hiljadarku“, osim sjajnih elemenata i poboljšane klime, dobijate kožni volan i menjač, tempomat sa ograničavačem brzine, kao i deljivu zadnju klupu. Ovaj poslednji podatak je naročito značajan jer se time povećava kapacitet sa 265 na 605.

Nissan Micra
Motor: benzin, 1198 ccm, 80 KS
Ubrzanje (od 0 – 100 km/h): 13,7 s
Maksimalna brzina: 170 km/h
Potrošnja (komb.): 6,7 l / 100 km
Dimenzije: 3780x1665x1525 mm, 910 kg
Cena: 11.950 EUR
www.nissan.rs

Leave a Reply