Početna Broj 167 Samsung Adriatic Forum

Samsung Adriatic Forum

Dvodnevna konferencija bila je i prilika za upoznavanje sa aktuelnostima i najnovijim uređajima južnokorejske kompanije za 2014. godinu

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kompanija Samsung Electronics organizovala je dvodnevnu konferenciju Samsung Adriatic Forum, na kome su bili izloženi najnoviji uređaji u svim kategorijama – kompletan portfolio TV i AV uređaja za 2014. godinu, poslednja generacija štampača sa podrškom za NFC bežično povezivanje, monitori i ekrani velikih formata, najnovija linija smart telefona, tableta i kamera, ali i ekskluzivni pametni kućni uređaji, mašine za pranje veša, frižideri i klime.

Zvezda Foruma je bio prvi zakrivljeni UHD TV na svetu sa oznakom HU8500. Pažnju su privukli i novi Full HD televizor H8000. Samsung zakrivljeni televizori imaju bioskopski odnos prikaza slike i značajno unapređuju iskustvo gledanja zahvaljujući široj i dubljoj slici od „ravnih“ TV uređaja ekvivalentne dijagonale. Novi Ultra HD uređaji sa rezolucijom četiri puta većom od Full HD-a, pružaju vrhunski, kristalno čist kvalitet slike nezavisno od izvora emitovanja, zahvaljujući UHD Upscaling funkciji. Samsungova tehnologija konvertuje Full HD, HD i lošije rezolucije signala u gotov UHD kvalitet što dovodi do jasnih detalja 4k rezolucije.

ATV & NAUTICA ATV

Premijerno su predstavljeni i novi elegantni aparati za domaćinstvo, poput veš mašine WW9000, vrhunskog dizajna, visoke energetske efikasnosti i kvaliteta pranja. Veliku pažnju posetilaca privukao je i Food Showcase frižider sa pametnim sistemom unutrašnjeg dizajna pregrada za skladištenje te inovativnom tehnologijom hlađenja, koja duže čuva hranu svežom. S obzirom na nadolazeće letnje dane, Samsung je predstavio i najmodernije dizajnerske klima uređaje serije Q9000, koji su osmišljeni kako bi zadovoljili potrebe savremenih potrošača koji traže funkcionalna dizajnerska rešenja za svoj dom.

Takođe, na Forumu su bili izloženi i najnoviji proizvodi iz sfere telekomunikacija – pametni telefon GALAXY S5, kao i Gear Fit i Gear 2. Veliku pažnju privukli su GALAXY NotePRO i TabPRO tablet računari, kao i poslednja serija tableta Tab4, veličine ekrana 8.0 inča i 10.1 inča.

U IT kutku bili su izloženi monitori i štampači. Među njima najnoviji modeli SD590 monitor koji poseduje moderan, minimalistički dizajn, i model SD390 sa novim elementom u dizajnu – Touch of Color (Dodir boje), sa čisto plavom bojom koja je ulivena u čitav okvir. Samsung je predstavio i nove crno-bele štampače SL-M2022W i SL-M2070W, sa NFC tehnologijom za brzo bežično štampanje sa mobilnog telefona, uz brzinu štampe od 20 stranica u minuti. Izložen je bio i ProExpress SL-M4025ND, profesionalni kancelarijski štampač sa brzinom štampe od čak 40 stranica u minuti, uz mogućnost sigurne štampe.

Za ljubitelje fotografije, Samsung je predstavio novu generaciju fotoaparata – NX30, koji osim promenjivih objektiva nudi i napredni 20.3 MP APS-C CMOS senzor, otvor blende od čak 1/8000 sekundi i mogućnost snimanja devet uzastopnih fotografija u sekundi i NX mini, najmanji i najlakši fotoaparat na svetu sa objektivima koji se mogu menjati i mogućnost bežičnog povezivanja korišćenjem NFC i WiFi tehnologija.

Leave a Reply