Početna Broj 167 Spreman za akciju – Shine Activity Monitor

Spreman za akciju – Shine Activity Monitor

Da li nam ova sprava dolazi iz budućnosti?

Futuristički dizajn koji nam donosi ovaj pedometar svakako je nešto sa čim se do sada nismo susreli. LE diode kojih ima dvanaest na ovom uređaju u prvi mah bi mogle da nas zbune, tako da sebi postavimo pitanje na koji način zaista funkcioniše ova spravica. Veoma mali (veličine je jednog novčića od 5 dinara), može da se nosi na dva načina, kao narukvica (u pakovanju se dobija kaiš koji se lako stavlja oko zgloba i odgovara svakoj ruci), kao i magnetni deo koji može da se okači za bilo koji metal koji nosite na sebi (narukvica ili ogrlica); ovaj deo sa magnetom je vrlo zgodan kada plivate i ne želite dodatne kaiše oko ruke.

Spomenuli smo LE diode kojih ima 12, a koje dvostrukim tapom mogu da pokažu koliko ima sati, ali i koliko ste bili aktivni u toku dana. Ako ih ima 12, znači da ste ispunili dnevni zadatak, ali to naravno ne mora da znači da morate da stanete, ako ste raspoloženi da tog dana i dalje budete aktivni.

Uređaj je vodootporan i otporan na prašinu. Poseduje tri moda za praćenje aktivnosti kao što su hodanje, plivanje i trčanje. Kada unesete svoje osnovne podatke u aplikaciju koja se povezuje sa ovom spravom, ona izračunava koliko bi trebalo da budete aktivni u toku dana, npr. dnevni cilj može da bude 1 sat hodanja, 20 minuta trčanja ili 30 minuta plivanja.

shine3

S obzirom na to da LE diode ne troše mnogo bateriju, ona može da potraje i do 4 meseca. To je zaista zgodno, jer ne zahteva punjenje kao kod nekih drugih uređaja, i ne morate da razmišljate o tome. Kada se isprazni, jednostavno je zamenite i to je sve.

Bilo nam je vrlo zanimljivo što ovaj uređaj poseduje mod praćenja sna. Na osnovu unesenih podataka, sâm softver u aplikaciji izračunava koliko bi vaš san trebalo da traje, i koliko ste spavali dubokim snom. Ovaj san je najzdraviji i stručnjaci kažu da bi trebalo da traje što duže, jer se na taj način organizam najviše odmara i regeneriše.

Aplikacija, koja se preuzima iz App Stora (inače, ovaj uređaj je moguće povezati samo sa iPhoneom), prilično je dobro napravljena. U nju unosite lične podatke, koliko imate godina, koliko ste visoki, koliko kilograma imate. Dizajn aplikacije je dobar i pruža uvid u to koliko ste bili aktivni, koliko bi trebalo da budete aktivni, i kakav je bio vaš san. Poseduje i stastičke prikaze i tabele sa svim ovim podacima, i pomoću njih saznajete koliko bi trebalo da trenirate. Postoji opcija i da postavite idealnu težinu koju biste hteli da dostignete, i na osnovu svih prethodno unesenih podataka sâma aplikacija izračunava vaš dnevni cilj.

Prilično dobar proizvod, sa dosta dobrih funkcija, iako to na prvi pogled ne deluje tako. Dolazi lepo vreme, i svi bi trebalo malo više da se bavimo sportom. Ako želimo da sve to adekvatno i propratimo, ovaj mali gadžet je idealan za taj posao.

Leave a Reply