Početna Broj 167 Spreman za akciju – Shine Activity Monitor

Spreman za akciju – Shine Activity Monitor

Da li nam ova sprava dolazi iz budućnosti?

blank
ATV & NAUTICA 2020

Futuristički dizajn koji nam donosi ovaj pedometar svakako je nešto sa čim se do sada nismo susreli. LE diode kojih ima dvanaest na ovom uređaju u prvi mah bi mogle da nas zbune, tako da sebi postavimo pitanje na koji način zaista funkcioniše ova spravica. Veoma mali (veličine je jednog novčića od 5 dinara), može da se nosi na dva načina, kao narukvica (u pakovanju se dobija kaiš koji se lako stavlja oko zgloba i odgovara svakoj ruci), kao i magnetni deo koji može da se okači za bilo koji metal koji nosite na sebi (narukvica ili ogrlica); ovaj deo sa magnetom je vrlo zgodan kada plivate i ne želite dodatne kaiše oko ruke.

Spomenuli smo LE diode kojih ima 12, a koje dvostrukim tapom mogu da pokažu koliko ima sati, ali i koliko ste bili aktivni u toku dana. Ako ih ima 12, znači da ste ispunili dnevni zadatak, ali to naravno ne mora da znači da morate da stanete, ako ste raspoloženi da tog dana i dalje budete aktivni.

ATV & NAUTICA 2020

Uređaj je vodootporan i otporan na prašinu. Poseduje tri moda za praćenje aktivnosti kao što su hodanje, plivanje i trčanje. Kada unesete svoje osnovne podatke u aplikaciju koja se povezuje sa ovom spravom, ona izračunava koliko bi trebalo da budete aktivni u toku dana, npr. dnevni cilj može da bude 1 sat hodanja, 20 minuta trčanja ili 30 minuta plivanja.

shine3

S obzirom na to da LE diode ne troše mnogo bateriju, ona može da potraje i do 4 meseca. To je zaista zgodno, jer ne zahteva punjenje kao kod nekih drugih uređaja, i ne morate da razmišljate o tome. Kada se isprazni, jednostavno je zamenite i to je sve.

Bilo nam je vrlo zanimljivo što ovaj uređaj poseduje mod praćenja sna. Na osnovu unesenih podataka, sâm softver u aplikaciji izračunava koliko bi vaš san trebalo da traje, i koliko ste spavali dubokim snom. Ovaj san je najzdraviji i stručnjaci kažu da bi trebalo da traje što duže, jer se na taj način organizam najviše odmara i regeneriše.

Aplikacija, koja se preuzima iz App Stora (inače, ovaj uređaj je moguće povezati samo sa iPhoneom), prilično je dobro napravljena. U nju unosite lične podatke, koliko imate godina, koliko ste visoki, koliko kilograma imate. Dizajn aplikacije je dobar i pruža uvid u to koliko ste bili aktivni, koliko bi trebalo da budete aktivni, i kakav je bio vaš san. Poseduje i stastičke prikaze i tabele sa svim ovim podacima, i pomoću njih saznajete koliko bi trebalo da trenirate. Postoji opcija i da postavite idealnu težinu koju biste hteli da dostignete, i na osnovu svih prethodno unesenih podataka sâma aplikacija izračunava vaš dnevni cilj.

Prilično dobar proizvod, sa dosta dobrih funkcija, iako to na prvi pogled ne deluje tako. Dolazi lepo vreme, i svi bi trebalo malo više da se bavimo sportom. Ako želimo da sve to adekvatno i propratimo, ovaj mali gadžet je idealan za taj posao.

Leave a Reply