Početna Broj 179 JOŠ BRŽI I JOŠ MOĆNIJI INTERNET – Telenor

JOŠ BRŽI I JOŠ MOĆNIJI INTERNET – Telenor

Uz Telenor pametnu mrežu komunikacija iz dana u dan postaje lakša, sigrunija i brža. Trenutno učitavanje sadržaja, velike brzine prenosa podataka i preuzimanja fajlova, samo su neke od prednosti koje možete iskusiti u Telenor 4G mreži, a koje će vam u potpunosti promeniti iskustvo i navike prilikom korišćenja pametnih telefona.

Panasonic TV

Korisnici Telenor usluga prvi su u Srbiji iskusili sve prednosti 4G signala i brzine prenosa podataka 26. marta, kada je puštena 4G mreža. Odmah tog dana svi Telenorovi postpejd korisnici mogli su da zamene svoje kartice za 4G u bilo kojoj Telenorovoj prodavnici i uživaju u još bržem i moćnijem iskustvu koje pruža 4G mreža. Od tada kompanija širi pokrivenost signalom, a dostupne su i dodatne pogodnosti za sve koji odaberu uređaj koji podržava 4G tehnologiju iz bogate Telenorove ponude.

Šta je 4G mreža?
LTE tehnologija (Long Term Evolution) je četvrta generacija mobilnih mreža (4G), a korisnicima pruža jedinstveno iskustvo korišćenja usluga koje zahtevaju velike brzine podataka. 4G tehnolgija sposobna je da isprati rad korisnika, tj. njihovih telefona, pametnih uređaja i svakog „korisničkog koraka”. Omogućava pristup aplikacijama i video sadržajima (Youtube, streaming i sl.) po većim brzinama, kao i video fajlovima viskog kvaliteta (u HD formatu). Prva razlika koja se osetiti je značajno smanjeno vreme učitavanja video sadržaja, koje je u 4G mreži gotovo trenutno, kao i velika brzina preuzimanja fajlova.

ATV & NAUTICA 2020

Tri koraka koja će promeniti vaš pogled na brzinu
Da biste koristili 4G mrežu potrebno je da imate uređaj koji podržava 4G tehnologiju. Obično se na kutiji uređaja, a na uputstvu za korišćenje obavezno, nalazi informacija o tehnologijama koje uređaj podržava. Potom je neophodno da imate 4G kompatibilnu SIM karticu (uSIM kartica) koja se može veoma jednostavno dobiti besplatnom zamenom standardne SIM kartice, u najbližoj Teleonorovoj prodavnici. Poslednji preduslov je da se nalazite u zoni pokrivanja 4G mrežom. U tom slučaju, u spisku dostupnih mreža će se pojaviti i 4G (LTE) i moći ćete odmah da koristite moćni 4G Internet.

U slučaju da telefon ne podržava 4G tehnologiju, 4G SIM će raditi kao standardna SIM kartica, bez mogućnosti pristupa 4G mreži. Kako sve više korisnika bude koristilo 4G mrežu, 3G mreža će se postepeno rasteretiti, te će tako i iskustvo korisnika koji budu koristili 3G biti unapređeno.

Kako podesiti telefon da biste koristili 4G signal?
Ukoliko imate uređaj koji podržava 4G, uSIM karticu i nalazite se u zoni pokrivenosti 4G signalom, potrebno je da promenite tip signala na LTE (poželjno)/WCDMA/GSM. Na Android operativnim sistemima to možete učiniti u opciji Podešavanja, potom Mobilne mreže i u opciji Mrežni režim rada promenite tip mreže.

Kod Windows 8.1 operativnih sistema takođe pristupite Podešavanjima, potom Mobilna mreža + SIM i Podešavanja za SIM. U okviru opcije Najveća brzina mreže izaberite 4G.

iPhone telefoni imaju hardversku podršku za pristup 4G tehnologiji, međutim zahtevaju ažuriranje softvera za pristup 4G mreži koje obezbeđuje proizvođač. Očekuje se će ažuriranje softvera biti uskoro dostupno.

Kako do 4G uređaja?
Telenor je u svoju ponudu uvrstio veliki izbor uređaja koji podržavaju 4G tehnologiju različitih cenovnih razreda. Neki od uređaja koji su dostupni tokom maja su Huawei Y550, LG Spirit 4G, Microsoft Lumia 640XL LTE, Samsung Galaxy S6 EDGE.

Koja područja su pokrivena 4G Telenor signalom?
Korisnici Telenor postpejd tarifnih paketa mogu koristiti sve prednosti nove generacije mreže na teritoriji Beograda (u većem delu centra grada, oko Slavije, Skadarlije, Pravnog fakulteta, Kalemegdana, Studentskog parka, Terazija, delovima Knez Mihailove, Kneza Miloša, Dorćola, Vračara, na većem delu Novog Beograda, u delovima Zemuna, na aerodromu, oko sajma, u delovima naselja Kaluđerica, itd.). Takođe, 4G mreži možete pristupiti i u centru Subotice, Niša i Novog Sada, kao i na turističkim lokacijama Kopaonika i Zlatibora. Mapu pokrivenosti možete naći i na zvaničnoj internet stranici www.telenor.rs.

Posebna pogodnost u Telenoru – dodatni besplatni gigabajt interneta!
Za sve koji kupe 4G uređaj iz bogate Telenorove ponude, obezbeđen je dodatni gigabajt internet saobraćaja, pored saobraćaja koji korisnici imaju u okviru svojih paketa. Dodatan gigabajt biće dodeljen svakog meseca do kraja godine u nacionalnom saobraćaju.

Korišćenjem naprednih usluga u Telenor 4G mreži, uštedite svoje vreme i uživajte u moćnom mobilnom internet iskustvu!

Leave a Reply