Početna Broj 187 Bosch HBLP651LUC – Duplo je uvek bolje

Bosch HBLP651LUC – Duplo je uvek bolje

Dvostruka ugradna rerna sa bočno otvarajućim vratima

ATV & NAUTICA 2020

Zanimljivo je da rernu uvek zamišljamo sa vratima koja se otvaraju na dole. Svi smo odrasli uz takvu vrstu rerne pa nam se ovaj način funkcionisanja nekako čini kao sasvim normalan i jedno moguć. Doduše, mikrotalasne pećnice su donekle poremetile takvu „predrasudu“, ali njih ne posmatramo na isti način kao dobre stare rerne iz kojih mirišu bakini specijaliteti od peciva ili mamine šnicle. Nemački Bosch, renomirani proizvođač u oblasti kućnih aparata, ponudio nam je nešto drugačije rešenje – i to duplo.

Ako uživate u kulinarstvu i kuhinja vam je jedna od omiljenih prostorija u domu, onda će vam se sigurno svideti Bosch HBLP651LUC. Iza ove pomalo nezgrapne oznake krije se napredna i lepo dizajnirana ugradna rerna sa dva odvojena prostora za pečenje. Deo je Benchmark serije koja donosi kvalitet profesionalne opreme za restorane u svaki dom. Ili barem one koji mogu da priušte nešto višu cenu ovog uređaja. Zauzvrat dobijate izuzetno dopadljiv komad opreme sa hromiranom završnom obradom i pomenutim otvaranjem vrata na stranu (kao kod frižidera, na primer). Interesantno je koliko se svi slažu da je ovaj način otvaranja mnogo praktičniji i udobniji za korišćenje. Kvalitet izrade je na očekivano visokom nivou, a kao ljubiteljima tehničkih rešenja posebno nam se svideo LCD ekran u boji, osetljiv na dodir (SteelTouch). Čak i oni koji ne vole novotarije brzo će se naviknuti na jednostavne i jasne komande.

ATV & NAUTICA 2020

U pozadini svakog od dva prostora za pečenje nalazi se ventilator koji po želji možete da uključite, a koji topao vazduh pravilno raspoređuje po celoj unutrašnjosti za bolje i ravnomernije zagrevanje. Maksimalna snaga je 3800 vati (za roštiljsko pečenje) i 2400 vati za normalni režim. Postoji 14 specijalizovanih režima za pečenje, uključujući i one za pripremanje pice, pite i smrznute hrane. Tu je i program za samočišćenje (EcoClean), kao i režim koji na pametan način koristi toplotu nakon isključivanja za dodatno zagrevanje (EcoChef). Ukupna zapremina radnog prostora je 130 litara, a postolja za oslanjanje posuda se teleskopski izvlače tako da je upotreba olakšana i bezbedna i pored toga što nema vrata otvorenih na dole koja obično služe za oslanjanje vruće tepsije. Od ovolike priče o spremanju hrane, čovek prosto ogladni.

Leave a Reply