Početna Broj 187 Electrolux EIFLS20QSW – Inteligentni dodir

Electrolux EIFLS20QSW – Inteligentni dodir

Kompaktna mašina za pranje veša sa nekoliko tehnoloških novina

U pametnom domu budućnosti svaka prostorija i svaki uređaj u njoj biće na neki način „pametni“, odnosno povezani u mrežu, sa brojnim senzorima i naprednim softverom za automatizaciju korišćenja, interakciju sa korisnicima i podizanje kvaliteta života ljudi uopšte. Veliki aparati, poput šporeta, frižidera ili mašina za pranje veša, ređe se zamenjuju pa je zbog toga i njihov tehnološki razvoj nešto sporiji nego kada je reč o elektronskim uređajima i manjoj kućnoj tehnici. To je i razlog zašto njihov napredak teče korak po korak, a svaka naredna generacija „običnih“ velikih aparata približava nas idealnom rešenju i naprednim osobinama.

Jedan od primera je i Elecrolux-ova kompaktna mašina za pranje veša označena kao EIFLS20QSW. Pored relativno malih dimenzija i izuzetno velikog kapaciteta za tu kategoriju (68 litara), krasi je i nekoliko zanimljivih tehnoloških rešenja. Najpre je tu panel za upravljanje osetljiv na dodir, sa preglednim i jasnim komandama (IQ-Touch), prostranim displejem i zanimljivom grafikom. Pri tome će dok traje program pranja komande ostati „zaključane“ kako bi se sprečilo slučajno aktiviranje. Ova mašina poseduje čak 14 specijalizovanih programa, uključujući i one za brzo pranje, osetljive tkanine i štednju energije. Potonji koristi 56% manje vode i 75% je energetski efikasniji od standardnih programa za pranje. To čini, između ostalog, i tako što automatski podešava nivo vode količini odeće u mašini. Dalje, ugrađena je opcija Perfect Steam pranja parom, sa opcionim dodatkom za isušivanje, kao i Deep Clean Sanitization program koji uklanja 99% bakterija i 95% najčešćih alergena u kući.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Posebno nam se svidela opciona fioka za prljav veš koja se postavlja ispod mašine i sa njom čini jedinstvenu celinu. Ako korsitite i Electrolux mašinu za sušenje veša, dobro će doći mogućnost postavljanja jedne na drugu, uz posebnu zaštitu od vibracija i buke. Inače je 20QSW veoma tiha i pored centrifuge sa 1400 obrtaja u minuti. To znači da, ukoliko nemate dovoljno namenskog prostora, mašinu možete da ugradite čak i u sklopu kuhinjskih elemenata, jer vam dok radi neće smetati u usavršavanju kulinarskih veština. Nedostaju dakle samo WiFi konekcija i softverski dodaci, pa da pričamo o pametnoj veš mašini. Pomenute dodatke očekujemo u sledećoj verziji…

Leave a Reply