Početna Broj 187 Formula 1: Vozači i bolidi su spremni

Formula 1: Vozači i bolidi su spremni

Dvadesetog marta u Melburnu, počinje nova Formula 1 sezona

Ove godine, bićemo svedoci rekordnog broja trka. Vraća se Velika nagrada Evrope, koja će, ironično, biti održana u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu. Takođe, ponovo je na kalendaru trka u Nemačkoj, što će obradovati mnoge F1 puriste.

Bilo je i nekoliko izmena u kalendaru. Sezona počinje nedelju dana kasnije nego 2015. a završava se u isto vreme, tako da je jasno da će timovi biti u stalnom pokretu i da će posla biti više nego ikada. Takmičenje u Sočiju pomereno je u početni deo sezone, pa će se tako prekinuti tradicija da Katalunja bude prva trka u Evropi.

Ono što se svi pitaju pred početak sezone je može li iko da uhvati Mercedes, ili bar da im se približi. Ferari je prvi favorit da uradi tako nešto, na predsezonskim testovima su se ozbiljno suprotstavili Mercedesu.

Očekuje se i veliki povratak Meklarena sa Hondinim motorima. Fernando Alonso i Dženson Baton su suviše dobri vozači i uloženo je previše novca da bi i ove sezone doživeli katastrofu. Biće izuzetno interesantno videti i novi tim Džina Hasa.

Titulu brani Luis Hamilton, on će pokušati treći uzastopni put da bude šampion i upiše se u istoriju ovog sporta. Britanac je rekao da mu ne nedostaje motivacije, čak naprotiv, da je gladniji pobeda nego ikad. Niko Rozberg će probati konačno da osvoji tu prvu titulu, a sve će biti jasnije već posle prvih nekoliko trka.

Sa neutralne strane, ovo bi mogla da bude jedna od prelomnih sezona za budućnost sporta. Mnogi smatraju da dominacija Mercedesa šteti Formuli 1 i da obara gledanost i smanjuje dramu. Sudeći po rezultatima testova, konkurencija se približila, ali je vrlo moguće da šampioni u kategoriji konstruktora imaju još nekog keca u rukavu

PROMENE U F1

Što se tiče pravila, neće biti mnogo novina ove godine, ali se zato spremaju revolucionarne promene za 2016. Ako vam bolidi na testiranjima za novu sezonu izgledaju veoma sličnim onima iz 2015. to je zato što jesu.

Promene su u tome što je modifikovan auspuh na zahtev navijača, što će povećati buku i poboljšati doživljaj onima koji su platili karte. Takođe, Pireli je uveo „super soft“ gume, koje povećavaju brzinu, ali se brže troše. To će verovatno uneti dodatna taktiziranja u trkama.

Timovima će biti dozvoljeno da testiraju više tokom sezone. Promenjeno je i „pravilo tokena“ koje je bilo predmet velikih rasprava prethodnih meseci. Tokom sezone, svaki tim ima određeni broj „tokena“, odnosno žetona, narodski rečeno, delova koje sme da promeni. Taj broj će se povećati u 2016. – iako zvanični broj nije objavljen, spekuliše se da je u pitanju povećanje od 25 na 32 „tokena“.

Promene 2017

O pomenutim revolucionarnim promenama za 2017. se i dalje raspravlja.

Prva je bolja zaštita kokpita nakon tragičnih smrti Žila Bjankija u Formuli 1 i Džastina Vilsona u Indy car seriji. Ferari je već testirao „oreol“ – zaštitu oko kokpita koja je u obliku oreola. Nesumnjivo je da pomaže vozačima u slučaju nesreće, ali im zato smanjue vidljivost pri vožnji, pa je zato tri četvrtine pilota izrazilo nezadovoljstvo i ne žele ovu novinu. Priča se i o eventualnom zatvorenom kokpitu, ali sve je to i dalje daleko.

Novi sistem kvalifikacija trebalo je da bude uveden ove godine. Bilo bi i dalje tri sesije, vozilo bi se „na ispadanje“, ali zbog nezadovoljstva vozača i nespremnosti softvera, ovaj eksperiment je odložen. Verovatno se i to sprema za 2017. godinu, možda ovako, možda kao sprint trka.

Novajlije Džina Hasa

Džin Has, američki magnat NASCAR-a i Indy Car-a, odlučio je da se oproba u F1 vodama.

Iako je tim nov, vozači i inženjeri su prilično iskusni i nemojte sumnjati da u ovom timu svakog trenutka znaju šta rade. Ne bi neko kao što je Džin Has pokušavao da uđe u F1 da ne zna da ne može da uradi nešto značajno.

Iako nije baš najbolje išlo na početnim testovima, slupano je nekoliko bolida, ali preležane su te „dečije bolesti“ i Esteban Gutijerez se nada da će već na prvoj trci doći do bodova.

„Nije lako, ima dosta problema, ne znam odakle da počnem. Pouzdanost je ono što najviše brine, ali ako ništa drugo, bar znamo na čemu da radimo. Jasan je cilj bar jedan bod u Melburnu, to je ono što želimo i to je ono ka čemu idemo. Ne kajem se zbog dolaska ovde, trebala mi je promena, a u Ferariju sam mnogo naučio prošle godine”, izjavio je Meksikanac.

Osim njega, u Has timu će biti i Romejn Grožan. Treba napomenuti i tim Reno, koji neće više samo snabdevati Lotus motorima, već su kupili ceo tim. Za njih će voziti Džolion Palmer i povratnik u F1 karavan Kevin Magnusen.

Leave a Reply