Početna Broj 187 MWC 2016: Ostali izlagači

MWC 2016: Ostali izlagači

Evolucija Xperia brenda

Sony se oprostio sa Z serijom i prikazao tri telefona X serije, sva tri s ekranom od pet inča. Najpoželjniji je X Performance, sa metalnim „leđima“, stereo zvučnicima, podrškom IP68 standarda, i naravno Snapdragon 820 čipsetom. Kamera je od 23 Mpx, pretpostavljamo jako slična kao kod Z5 (za koju imamo samo reči hvale), sa pametnim hibridnim auto fokusom. Triluminos ekran je 1080p, ali bez brige, gustina tačaka od 441 ppi će svima odgovarati. Srednji po „činu“ je X model. On ima ista metalna leđa, ali nebrušena, isti 1080p ekran, kameru i stereo zvučnike. Nije vodootporan, a čipset je Snapdragon 650 (koji po preliminarnim rezultatima ima performanse kao prošlogodišnji Snapdragon 810). Telefon oznake XA je ekrana rezolucije 720p (294 ppi), pozadi nema metal već plastiku, niti dva zvučnika. Najveća žal je za kamerom – ona je sa Exmor RS sensorom of 13 Mpx. Svi telefoni imaju uloške za dodatnu memorijsku karticu.

Modularnost telefona

LG G5 je prvi telefon sa modularnim dizajnom. Konkretno, donji deo ispod ekrana se može vaditi, pristupiti bateriji i umesto poklopca baterije staviti dodatnu bateriju, B&O audio plejer i još mnogo toga. LG je potpuno drugačije pristupio nadgradnji telefona, sa hardverskim dodacima koji čine jednu veću celinu naspram originala, čime je podstakao potencijalne korisnike da dodatno unaprede inače odličan telefon. Osnovne karkateristike uključuju metalno kućište, 2K ekran od 5,3 inča, SD 820 čipset, dodatni širokougaoni objektiv kamere od 135 stepeni (ima dve kamere pozadi) i always-on ekran.

lg_g5_10

LG CAM Plus je prvi od dodataka, koji se može prikačiti umesto izmenjive baterije. Pruža mogućnost intuitivnog auto fokusa i zaključavanje ekspozicije i dodatni kapacitet baterije od 1,200 mAh. Hi-Fi Plus sa B&O PLAY je Hi-Fi DAC audio plejer. Podržava 32-bitni zvuk i 384KHz high-definition audio playback. Može da se koristi ili kao dodatak LG G5 telefonu ili kao zaseban Hi-Fi DAC uređaj.

360 VR su VR naočare koje se povezuju putem kabla i rade isključivo sa G5 mobilnim telefonom. 360 CAM je kompaktna kamera koja poseduje mogućnost snimanja pod uglom od 360 stepeni, opremljena sa dve širokougone kamere od 13 Mpx i uglom od 200 stepeni.

LG-Friends_Fotografija-2

LG Rolling Bot je propratni uređaj koji poseduje ugrađenu kameru od 8 Mpx, i može da se kotrlja kao lopta prilikom kreiranja fotografija i video sadržaja, može biti sistem nadgledanja za dom, kućne ljubimce, ili kao daljinski upravljač za kompatibilne kućne aparate.

ZTE Spro Plus projektor

Mali projektori su već postali ZTE specijalnost. Prethodnici, Spro 1 i 2 su prodati u preko 500.000 primeraka, a Spro Plus nastavlja da oduševljava svojim performansama.

Feb21-Spro_Plus

Vertikalna i horizontalna korekcija znači da projektor može da se koristi na bilo kojoj površini. Autofokus održava sliku oštrom i stabilnom. Umesto LED koristi lasersku tehnologiju i 500 lumena je idealno za prikaz slike i po mraku i po dnevnoj svetlosti. Sa udaljenosti od 2,4 metra projektuje sliku dijagonale 80 inča. Slika je WXGA rezolucije (1280×768 tačaka); OS je Android 4.4, koristi 3 GB RAM i 32 ili 128 GB ROM memorije, plus do 2 TB preko SDXC memorijske kartice.

Na vrhu projektora je AMOLED ekran osetljiv na dodir dijagonale 8.4 inča, 2K rezolucije. Da bi sve besprekorno radilo, ugrađena je baterija od 12,100 mAh. Audio podrška je data JBL zvučnicima. Ima ih dva, od po 4W, što je dovoljno za manju prostoriju. Biće WiFi i WiFi/4G verzija projektora.

Urbani HTC

HTC Desire 530, 630 i 825 na suptilan način spajaju modu i potrošačku elektroniku. Upotrebom specijalnog „micro splash“ efekta rasprskivanja i nanošenja mikro kapljica boje na polikarbonatno kućište, svaki proizvedeni telefon postaje ličan i ujedno jedinstven. HTC-ov dizajnerski tim je iskoristio tehniku slikanja koja svaki telefon tretira kao slikarsko platno. Spojem vrhunskog industrijskog dizajna i pametnih funkcionalnosti, uz mogućnosti personalizacije i individualnosti HTC je stvorio drugačiju Desire seriju telefona.

HTC_Desire_825_Back_StratusWhite0221

Modeli Desire 630 i 825 sertifikovani su za reprodukciju zvuka visoke rezolucije (Hi-Res Audio) i dolaze sa HTC-ovim revolucionarnim ozvučenjem BoomSound i tehnologijom Dolby Audio. Reprodukcija muzike je četiri puta detaljnija u poređenju sa CD kvalitetom, što garantuje bogatiji i još dinamičniji zvuk. Uz Desire 630 i Desire 825 isporučuju se i Hi-Res slušalice koje obezbeđuju još verniju reprodukciju muzike.

Prednja kamera rezolucije 5 Mpx ima namenske funkcije automatskog okidanja i okidanja glasom (Auto Selfie i Voice Selfie). Integrisana opcija „brze šminke“, Live Make-Up, na modelima Desire 630 i 825, omogućava retuširanje/doradu lica. Zadnja kamera je od 8 Mpx na HTC Desire 530, odnosno 13 Mpx na modelima Desire 630 i Desire 825, a ugrađen je i senzor BSI, koji povećava količinu primljenog svetla na senzoru.

Leave a Reply