Početna Broj 187 MWC 2016: SAMSUNG

MWC 2016: SAMSUNG

Panasonic TV

Sledeća generacija Galaxy telefona

Samsung je predstavio novitete u Galaxy porodici proizvoda, Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge. Osnovna razlika je u veličini ekrana (S7 je 5,1, a S7 edge 5,5 inča) i što je edge sa dvostruko zakrivljenim ekranom, a oba modela imaju funkciju stalne uključenosti ekrana, kada mogu videti propuštene pozive, poruke i druge opcije koje izaberu.

ATV & NAUTICA 2020

Dizajnerski nastavljaju tamo gde su prošle godine stali S6 (edge) i Note 5, dodajući još malo prefinjenosti. I dalje je dobitna kombinacija staklo i metal. Najveća promena je (ponovno) uvođenje otpornosti na vodu i prašinu, tj. IP68 koje je već bilo prisutno na S5 telefonu, i slot za memorijsku karticu (do 200 GB). Procesor je očekivano Snapdragon 820 ili Samsungov Exynos 8890, u zavisnosti od zemlje gde se isporučuje telefon. Baterija je povećana na 3000 mAh (3600 za S7 edge), ne bi li provodili više vremena van dometa punjača.

Galaxy S7 i Galaxy S7 edge uvode prvu Dual Pixel kameru na pametnom telefonu, koja omogućava snimanje svetlijih i oštrijih fotografija, čak i u uslovima slabijeg osvetljenja, pa kamera nudi brže fotografisanje i preciznije automatsko fokusiranje.

Samsung Exynos 8 Octa procesor

Exynos 8 Octa je druga generacija premium mobilnih procesora zasnovanih na 14 nm FinFET tehnologiji sa 3D tranzistorima (radi uštede prostora), i biće ugrađivan u Samsung Galaxy S7 i S7 edge mobilne telefone, čija se prodaja očekuje početkom marta. Zasnovan na big.LITTLE rešenju, ima četiri velika jezgra kada su potrebne performanse, i četiri mala kada je bitna energetska efikasnost.

Exynos8_Main_1

Ugradnja posebno kreiranih CPU procesora izuzetnih performansi, sa brzim LTA Cat. 12/13 modemima donosi najbolje mobilno iskustvo korisnicima Gaslaxy S7 telefona. 64-obitna jezgra u Exynos 8 Octa imaju veću snagu, a manju potrošnju – naspram prošlogodišnjeg procesora Exynos 7 Octa 7420, brži su za preko 30 procenata, a energetska efikasnost je bolja za 10 odsto. Brzina preuzimaja podataka je do 600 Mbps (Cat. 12), a slanje podataka do 150 Mbps (Cat. 13), pod uslovom da mobilni operator podržava te brzine. Za minut se može preuzeti 4 GB podataka, ili poslati 1 GB.

Grafička snaga procesora, sa poboljšanim 3D performansama, donosi igračko iskustvo kao na PC računarima. Dodatno, podržana je rezolucija 4K Ultra HD ekrana, što nam uliva nadu da ćemo do kraja godine videti Samsung telefone sa 4K ekranima.

Leave a Reply