Početna Broj 187 Nordijski dizajn za šašave talase

Nordijski dizajn za šašave talase

Performanse i snaga da odgovorite na poziv mora, bez obzira na vreme

Rođen i odrastao u grubim uslovima Finskog arhipelaga oko Helsinkia, XO 360 je naučio kako da se bori sa čudnim i nepredvidivim vremenskim uslovima, a to ga čini pravim XO članom. Ceo brod je napravljen bez suvišnih detalja, tj. svaki deo ima opravdano mesto u spoju elegancije i funkcionalnosti – da olakša boravak na moru i poveća užitak i iskustvo.

Aluminijumski trup je u dubokom V obliku, krut i otporan na udarce, a u tišini prima silinu talasa. Izvanredna hidrodinamika mu daje sposobnost smele vožnje, po čemu je XO inače poznat (seče talase kao puter). Vozačko iskustvo je divno, a pozicija „majstora“ je blizu sredine broda. Ispred njega su dva velika ekrana umesto analognih instrumenata. Desni menja sve merne uređaje (brzina, pritisak, rezervorar, temperatura…), a levi prikazuje mapu. Apsolutnom uživanju u vožnji doprinosi i savršen pregled situacije sa vozačeve pozicije, jer nema skrivenih i nevidljivih delova broda, čak i kada su saputnici oko vozača. Providni krov garantuje blagovremene informacije o potencijalnoj promeni vremena.

Performanse su bile imperativ pri kostrukciji XO 360, što se može zaključiti već posle prve kraće vožnje. Putnici neće osetiti nemir mora. Pre će uživati u zvuku dva moćna Volvo Penta D6 370 motora. Može da „razvije“ do 42 čvora (nautičke milje), što je skoro 80 km/h. Ima dobar balans sa težinom pozadi.

Unutrašnjost se svodi na dve kabine i jedno kupatilo. Glavna spavaća soba je za dve osobe. U njoj ima dovoljno mesta za odmor i prateću opremu u velikom ormanu. Kupatilo je neuobičajeno veliko i komforno, što će ceniti svi koji su navikli na ugodne intimne trenutke. Druga spavaća soba je malo tesnija, ali i dalje prihvatljivo komotna za dvoje. Centralno mesto za druženje prima do deset putnika (sa vozačem), modularno je i lako se može napraviti najkomotnija varijanta za sve prisutne. Po lepom vremenu, pramac je za sunčanje, a krma za vodene sportove.

XO 360
Dužina preko svega:11,28 m
Širina preko svega: 3,29 m
Visina: 3,7 m
Gaz: 1 m
Težina: 3600 kg (bez motora)
Snaga: 600 do 740 KS
Najveća brzina: 77 km/h
Rezervoar: 750 l

Leave a Reply