Početna Broj 187 TEST: HP Envy x360 Convertib – Fleksibilan izazivač

TEST: HP Envy x360 Convertib – Fleksibilan izazivač

Laptop računar upečatljive spoljašnjosti i odličnih specifikacija koji uspešno konkuriše popularnim modelima sa savitljivim kućištem

Panasonic TV

Plus
+kvalitet izrade, konvertibilnost
+ekran, performanse
Minus
-­masa
-­pozicija zvučnika

Za HP Envy porodicu prenosnih računara tradicionalno se vezuju luksuzni modeli iz gornjeg cenovnog ranga. Međutim, HP se od nedavno trudi da proširi ovu ponudu modelima čija cena odgovara većem broju kupaca, vodeći računa da osnovne karakteristike ove proizvodne linije – kvalitetna završna obrada i više nego pristojne specifikacije – ni na koji način ne dođu u pitanje.

ATV & NAUTICA 2020

HP Envy x360 Convertible je upravo takav model, 15-inčni laptop računar u srebrnom metalik kućištu, sa besprekornom završnom obradom, fantastičnim ekranom i još boljom tastaturom i temperamentnim procesorom koji, ušuškan u obilju radne memorije, budućem vlasniku jamči udoban rad kako u kancelariji, tako i kod kuće. Niža cena u odnosu na druge modele iz klase mogla bi da nas navede na zaključak da je proizvođač negde nešto „uštinuo“, ali iz iskustva stečenog tokom dužeg rada na ovom računaru možemo reći da to nikako nije slučaj.

HP20150305875

Envy x360 nije ni najtanji ni najlakši u svojoj klasi, ali svojim zaobljenim linijama i besprekornom završnom obradom uliva poverenje. Tastatura i tačped su okruženi aluminijumskom pločicom koja čitavoj konstrukciji pruža dodatnu čvrstinu, ali i daje poseban estetski pečat i luksuzni izgled. Nije baš MacBook Pro, ali svakako ne deluje jeftino. Kvalitet izrade je impresivan: tastatura je čvrsta i ne ugiba se ni za jedan milimetar tokom jakog pritiska, a odoleva i svakom obliku uvijanja; tasteri su dobro raspoređeni, mekani su i imaju plitak hod, ali pri dodiru s podlogom pružaju čvrst „odgovor“. Takođe, svi tasteri su osvetljeni nenametljivim LED osvetljenjem, idealnom za mračno okruženje radne sobe u sitnim satima.

Ekran se, zahvaljujući kućištu koje se otvara u punom krugu (360 stepeni), može postaviti u nekoliko različitih položaja: klasičnom kao notebook, preklopljenom kao tablet, ili poluotvorenom (kao šator), kada može da se osloni na ivice i posluži kao monitor (slične mogućnosti imaju Lenovo Yoga „konvertibilci“). U bilo kom od ovih „modova“ da se koristi, Envy x360 je maksimalno udoban i čvrst. Drugi neobičan detalj je tačped, koji je izrazito prostran i širok, zbog dve posebne zone na levoj i desnoj ivici, koje su prilagođene „svajpovanju“ Windows 8 ekrana, i to na ovom sistemu može značajno da olakša i ubrza upravljanje. Dodatni prostor na tačpedu svakako će biti od koristi i na drugim operativnim sistemima.

Leave a Reply