Početna Broj 187 TEST: Samsung A5 2016 – Očekivano odličan

TEST: Samsung A5 2016 – Očekivano odličan

Ovogodišnji predstavnik serije A nastavlja dobru tradiciju

Plus: Kvalitet izrade, ekran
Minus: Slabiji grafički čip, kamera ne snima 4K

Samsungova serija A po mnogo čemu je naslednik popularnog modela Galaxy Alpha, a najpre po vrhunskom kvalitetu izrade, dobro odmerenim tehničkim karakteristikama i upotrebljivosti kod koje nije ostavljen prostor za kompromise. Od ovogodišnjih predstavnika pomenute porodice najpre smo ugostili model A5, odlični multifunkcionalni telefon dijagonale 5,2 inča.

Prepoznatljiv kvalitet
U odnosu na prošlogodišnju varijantu, A5 za 2016. godinu krasi nešto drugačiji ali ništa manje dopadljiv dizajn. Umesto oštrih i oborenih, dobili smo zaobljene metalne ivice koje i dalje obezbeđuju stabilan položaj na dlanu i veoma prijatno iskustvo rukovanja aparatom. Posebno nam se svidelo što su obe površine – napred i pozadi – prekrivene Gorilla Glass staklom otpornim na grebanje. To kompletnom aparatu daje oreol kvaliteta i robustnosti pomešane sa elegancijom. Ekran je, sasvim očekivano, Super AMOLED u Full HD rezoluciji, sa dobro poznatim izraženim kontrastom, zasićenim bojama i jasnom slikom.

Ispod displeja je smešten hardverski „Home“ taster koji istovremeno služi i kao biometrijski čitač otiska prsta. Kao i kod prethodnika, očitavanje je precizno i brzo, pa je dovoljno samo da prislonite prst i telefon će biti otključan. Proces registracije otisaka takođe je jednostavan i „bezbolan“. Pozadi se nalazi objektiv kamere u rezoluciji 13 megapiksela, sa malim LED blicem. Premda nema mogućnost snimanja 4K video klipova, kvalitetu foto i video snimaka malo šta može da se zameri. Optička stabilizacije slike i veliki otvor blende garantuju dobre rezultate i pri slabijem svetlu, a softverska podrška i opcije ručnog podešavanja dozvoliće iskusnijim korisnicima dodatnu kreativnost.

04_SM-A510_Standard_front-left_Origin

Leave a Reply