Početna Broj 165 Da vam let proleti – Turkish Airlines

Da vam let proleti – Turkish Airlines

Sa novim sistemom zabave u avionima Turkish Airlinesa, letovi dobijaju novu dimenziju uživanja

ATV & NAUTICA 2020

Još je tridesetih godina prošlog veka putnicima na dugim letovima nuđen klavir, laundž, trpezarija, prostorija za pušenje i bar tokom leta između Evrope i Amerike koji je trajao dva i po dana. Danas, zabava tokom leta podrazumeva mnogo više i odnosi se na audio zabavu, video zabavu, filmove, personalne programe na ekranu, igre i sisteme pokretnih mapa. Poslednjih godina zabava tokom leta obuhvata i usluge kao što su pretraživanje interneta, slanje poruka, upotreba mobilnog telefona i slanje mejlova.

Danas nam Turkish Airlines nudi bogat izbor zabavnih sadržaja tokom leta, kao što je široka ponuda filmova, muzike, igara, audio knjiga i kratke programe. Putnici koji se pitaju šta da rade tokom leta mogu da odahnu i da se zavale u udobna sedišta, uživajući u najboljim obrocima napravljenim od svežih i najkvalitetnijih sastojaka koji se služe topli ili hladni, u zavisnosti od vremena polaska i trajanja leta.

ATV & NAUTICA 2020

Planet je digitalni sistem zabave tokom leta koji se nudi na većini letova kompanije Turkish Airlines različitim tipovima aviona, kao što su A330, A340, B777 i A321 (C/CL). Putnici mogu da odaberu program ili sa panela sa strane sedišta ili jednostavnim dodirom ekrana. Ponuđeni programi su podeljeni u tri kategorije: informativni, zabavni i komunikativni.

img93

Zabavni program u avionima kompanije Turkish Airlines podrazumeva ponudu klasičnih, igranih, međunarodnih i dečjih filmova; kanala sa kratkim formama kao što su serije, dokumentarne emisije, putovanja, hrana, tehnologija i crtaći; kao i brojnih muzičkih žanrova. Na raspolaganju su i kanal za igre i kanal sa audio knjigama. Jedini problem je šta izabrati!

Turkish Airlines je veoma ponosan na činjenicu da je prvi avioprevoznik koji nudi televiziju uživo tokom prekookenskih letova. Kompanija uvodi Live TV i mogućnost konekcije preko portala sa zadnje strane sedišta, prve ove vrste za komercijalne interkontinentalne letove. Ovaj servis je dostupan zahvaljući PLANET IFE platformi, sistemu programa za globalnu komunikaciju koji je razvio Panasonic Avionics Corporation. Live TV na interkontinentalnim letovima je prvi ove vrste i obuhvata razne programe, uključujući direktan pristup informativnim kanalima kao što su BBC World, BBC Arabic i Euro News, uz sportske kanale koji će uskoro biti uvršteni u ponudu. Sedišta su takođe opremljena ugrađenim utičnicama, što omogućava punjenje mobilnih uređaja i nesmetanu internet konekciju.

Informativni kanal putnicima nudi i globalne vesti iz sveta ekonomije, finansija i zabave, kao i vremensku prognozu u pisanoj formi. Utičnice takođe omogućavaju putnicima da slušaju ili gledaju sadržaj sa svojih ličnih iPod ili USB uređaja na personalizovanom ekranu. Na raspolaganju su i posebni odeljci o floti, teretnom saobraćaju i programu lojalnosti Miles and Smiles, uz vodič za destinacije, vodič kroz Tursku, mape aerodroma, mape letova i kamera tokom leta. Svi putnici mogu da gledaju poletanje i sletanje preko dve kamere postavljene na prednjoj strani i ispod aviona.

Turkish Airlines je od sada i na vašem mobilnom telefonu!
Najnovija inovacija kompanije Turkish Airlines je aplikacija za mobilne telefone preko koje se mogu izvršiti sve transakcije na pretraživaču mobilnog telefona ili preko iPhone, Blackberry ili Java aplikacija, što je ranije bilo moguće jedino preko sajta thy.com. Sa THY mobilnim aplikacijama sada možete da proveravate vreme letova, rezervišete kartu za domaće i međunarodne letove, kupite karte, upravljate transakcijama u okviru programa lojalnosti Miles and Smiles.

Šta vam je još potrebno? Izaberite jednu od 244 destinacije i Turkish Airlines vam garantuje da ćete imati bezbedan, udoban, zabavan i nezaboravan let!

Leave a Reply