Početna Broj 165 Jedna mala plava – Rowenta DW 9240

Jedna mala plava – Rowenta DW 9240

Pored implementiranog generatora pare, Rowenta je model DW 9240 opremila nekim modernim hi-tech rešenjima

Panasonic TV

Peglanje pomoću tzv. generatora na paru, odnosno pegli koje uz pomoć posebnog motora stvaraju veliku količinu pare, olakšavajući peglanje – olakšava taj mnogima dosadni kućni posao. Međutim, osim cene, ovde su problem i njihovi ne baš mali gabariti.

Rowenta DW 9240 rešava oba ta izazova i predstavlja generator pare u malom. To znači da u rukama imate peglu klasične veličine, koja uz pomoć pumpe potiskuje i do 50% više pare unutar tkanine (Steam Force tehnologija), što zaista omogućava mnogo lakše i funkcionalnije peglanje. Grejna ploča je napravljena od nerđajućeg čelika sa više od 400 mikrorupica, koje omogućavaju savršenu raspodelu pare. A snaga je 3.100 W.

ATV & NAUTICA 2020

Autosteam funkcija omogućava idealnu količine pare u zavisnosti od toga koju temperaturu odaberete. Automatski promenljiva količina pare je do 65 g/min, dodatni ispust pare 230 g/min, a rezervoar za vodu prima 320 ml. Preporuka je da se koristi voda iz vodovoda. Zaboravite traženje produžnog kabla i nameštanje daske blizu utikača u zidu, jer je dužina kabla impresivnih 2,5 m. Zahvaljujući dugačkom kablu i naravno moćnom generatoru pare, moguće je vertikalno peglanje. Kažemo „moguće“, jer pegla nije baš laka, pa ta egzibicija ume da bude prilično naporna.

img301160_24062013161718_1

I ovu peglu odlikuje ono po čemu su Rowentine pegle prepoznatljive. To je vrh grejne ploče koji je oblikovan za savršeno precizno peglanje između dugmadi i sličnih detalja. Sprej-dugme se nalazi ispod veoma udobne ručke, a na vrhu je taster kojim se reguliše ispuštanje pare. Pegla poseduje anti-calc sistem i funkciju samočišćenja (self clean).

Zanimljivo je rešen prikaz temperature. Tu je klasični kružni termostat smešten ispod ručke. Ono što je novo jeste LED displej, koji prikazuje koja vrsta tkanine možete da se pegla sa zadatom temperaturom (najlon, svila, vuna, pamuk, lan) i auto off, ukoliko se pegla sama isključi. S obzirom da se displej nalazi pri dnu ručke paralelno sa grejnom pločom, sve vreme peglanja imate odličan uvid koju tkaninu smete da peglate u datom trenutku. A pomenuta „auto off“ funkcija se aktivira ako pegla miruje položena 30 sekundi ili nakon osam minuta u vertikalnom položaju. Pitanje „da li sam ostavio peglu uključenu?“ postaje stvar prošlosti.

img301160_24062013161719_2

Cena: 14.299 RSD
www.rowenta.co.rs

1 komentar

  1. pametna pegla, pametni ambilife preciscivac vazduha, pametni usisivac .. hm sta je sledece?

Leave a Reply