Početna Broj 165 MWC 2014 – Lenovo

MWC 2014 – Lenovo

Panasonic TV

Na jednom od lepših štandova na ovogodišnjem MWC-u bili su izloženi proizvodi kompanije Lenovo. Među mnoštvom proizvoda bilo je i nekoliko premijernih. Jedan od najoriginalnijih tableta na tržištu, Yoga 10, dobio je naslednika u vidu modela YOGA 10 HD+, čiji ekran dijagonale 10,1 inča sada ima Full HD rezoluciju. S obzirom na to da je napravljen tako da se multimedijalnim podacima može pristupati u pokretu, aplikacije i datoteke se brzo učitavaju zahvaljujući četvorojezgarnom Snapdragon 400 procesoru sa četiri jezgra. Tablet je baziran Androidu 4.3, a ima i podršku za Dolby zvuk, kao i mikro USB OTG priključak. Kao i kod prethodnog modela, i ovde su prisutna tri režima rada (Hold, Tilt i Stand) koja omogućavaju korisnicima da prilagode tablet situaciji u kojoj se nalaze. Jedinstvena cilindrična baterija ovog tableta pruža do 18 h sati autonomije.

Od novih telefona izdvojićemo novi S dvojac – S860 i S850, koji se odlikuju pristupačnom cenom, velikim ekranima i MTK čipsetom. Sa HD ekranom od 5,3“ S860 je najveći. Odlikuje ga četvojezgarni procesor na 1,3 GHz, 2GB RAM-a, kamera od 8 MPx i baterija od 4.000 mAh, koja ima i opciju punjenja drugih uređaja, poput BT slušalica. S850 ima isti procesor, kao i rezoluciju ekrana, čija je dijagonala u ovom slučaju 5 inča. Ovaj model se odlikuje i lepim elegantnim kućištem, ali i duplo manje RAM memorije od S860. Oba modela imaju po 16 GB neproširive interne memorije.

ATV & NAUTICA 2020

Još jedan značajan novitet je prikazan, ali iz domena aplikacija. Reč je o novom premijum setu aplikacija pod imenom DOit, koji je napravljen da pomogne ljudima da pojednostave svoje digitalne živote, omogućavajući im da lakše dele materijal, da se povezuju, zaštite i upravljaju bitnim podacima na svojim smartfonima i tabletima. Ovaj paket čini pet grupa aplikacija: SHAREit – služi za trenutno deljenje podataka između uređaja bez prijava na mrežu, SECUREit – čini uređaje bržim i štiti ih od virusa i malvera, SYNCit – ažurira i obnavlja kontakte, SMS poruke i pozive, SNAPit kamera – pruža izuzetno dobru kameru sa nekoliko opcija za slikanje i SEEit galerija – omogućava kreativno uređivanje i efikasno upravljanje slikama.

Leave a Reply