Početna Broj 165 MWC 2014 nagrade

MWC 2014 nagrade

ATV & NAUTICA 2020

Na svakom sajmu mobilnih komunikacija podeli se više desetina nagrada – za načine povezivanja, mobilne servise, za socijalni i ekonomski razvoj, najbolje aplikacije, mobilne uređaje i tehnologiju. Ove godine je bilo ukupno 35 nagrada, a mi ćemo se posvetiti najinteresantijima – najboljim mobilnim uređajima i aplikacijama.

Titulu najboljeg telefona osvojio je HTC One, kao najnapredniji smartfon, odličnog dizajna i izvrsnog korisničkog interfejsa, bitno drugačijeg od ostalih. Najbolji jeftin smartfon je Nokia Lumia 520 – nije „zakinuo“ na kvalitetu, uprkos izrazito povoljnoj ceni, a vratio je ljudima veru u Windows Phone. Telefon sa fabričkim operativnim sistemom (takvih je sve manje) koji se žiriju najviše svideo je Nokia 105, jer za traženi novac pruža najviše, a autonomija mu je preko mesec dana. LG je dobio nagradu za najinovativnijeg proizvođača.

ATV & NAUTICA 2020

Nagradu za najbolji tablet odneo je Apple za iPad Air, kao uređaj koji postavlja nove standarde, tamo gde smo mislili da je već sve rečeno. Kada pominjemo nove standarde, MWC je jasno najavio svetlu budućnost prenosive tehnike, a njen najupečatljiviji vesnik je Samsung Gear Fit. Njemu pripada titula najboljeg novajlije, tj. najboljeg uređaja predstavljenog na sajmu. Tri ključna aspekta Fita su inovativnost, dodatna vrednost i upečatljiv dizajn. Prošle godine to je bio HTC One.

Nagrađene su i tri aplikacije. Device 6 je proglašen za najbolji zabavni program. To je igra sa inovativnim dizajnom i fantastičnim prepoznavanjem mobilnih uređaja. Po oceni žirija, CityMapper je najbolja opšta aplikacija. Njena svrha je da vam olakša istraživanje velikih gradova, uprošćavajući kretanje kroz grad, bilo peške ili gradskim prevozom. U putanju uračunava bukvalno sve moguće aspekte. Za sada pokriva samo 4 grada, ali to radi odlično. Najinovativnija je CamMe – aplikacija za fotoaparat, koja dopušta da slikate iz daljine tako što gestovima aktivirate kameru. Ona će odbrojavati i okinuti, a na vama je da namestite pozu i da se nasmejete. Selfi je ponovo u modi!

Leave a Reply