Početna Broj 165 MWC 2014 – Samsung

MWC 2014 – Samsung

Panasonic TV

Samsung je na štandu prikazao najbolje mobilne telefone i fablete od prošle godine, S4 i Note 3, i najnovije tablete iz Pro serije (Note i Tab), predstavljene na sajmu u Las Vegasu početkom ove godine. Štand je već prvog dana bio pun posetilaca koji su se nadali sajamskim novitetima. Oni su predstavljeni prve večeri, na lokaciji van sajma, koja je mogla da primi dovoljno znatiželjnih novinara. Odabrana je dvorana, mada mislimo da bi i stadion bio tesan za sve koji su hteli da budu svedoci nove stranice istorije.

Bez okolišanja je prikazan sledeći član Samsungove galaksije, peti bestseler u najavi. Izgledom podseća na i dalje aktuelni model broj 4. Malo je većih dimenzija i za trunku većeg ekrana, iste rezolucije. Procesor nije duplo brži od prethodnika, već samo 40%. I mi smo se zapitali šta su inženjeri radili godinu dana. Zaključili su da su performanse sasvim solidne i koncentrisali se na povećanje mogućnosti. „Samsungovci“ su S5 opremili senzorima za očitavanje otiska prsta, merenje pulsa, vlažnosti vazduha i temperature, i zaštitili ga od napada prašine i vode, ne bi li od njega napravili supertelefon.

ATV & NAUTICA 2020

SM-G900F_electric-BLUE_01

Uz odgovarajuće aplikacije se pomoću navedenih senzora mogu meriti mnogi parametri, a telefon će pored sada već standardnih 100 funkcija dobiti bar još toliko. Ovaj desetobojac će oboriti rekorde u svim disciplinama.

U slučaju da vam sve nabrojano nije dovoljno, predstavljeni su i dodaci u vidu nove verzije pametnog sata i fitnes narukvice. Sat v2 je brži i sa više radne memorije i skladišnog prostora – može da služi i kao mp3 plejer. Kamera je premeštena u sat, pa se narukvica može menjati, da vam se slaže sa raspoloženjem i/ili odećom. Ima čak i „Home“ taster, da se jednim pritiskom dugmeta vratite na početni ekran i vidite koliko je sati.

Group_Gear-2(1)

Narukvica za fizičke aktivnosti, tj. Gear Fit, prvenstveno služi da beleži utrošene kalorije, prebroji korake, meri pređenu distancu, koliko ste potrošili energije i o svemu vas obaveštava preko telefona. Prateća aplikacija pruža detalje o tome šta ste i kada tokom dana radili i da li ste postigli zacrtane ciljeve, kao i koliko vam još nedostaje ili koliko ste premašili plan.

Kako se telefon sve više puni ličnim informacijama njihovih vlasnika, Samsung je predstavio naprednu zaštitu pomoću softvera Knox 2.0. Budući sretni vlasnici Galaxy S5 imaće preinstaliranu zaštitu, a novitet uz drugu verziju (prva je predstavljena pre godinu dana) je ceo ekosistem Knox Marketplace. Na „pijaci“ već sada možete naći preko 150 aplikacija koje podržavaju zadate sigurnosne protokole, a sve bitne poslovne aplikacije će uskoro imati varijantu za Knox Marketplace. Podržani su aktivni direktorijum i pristup svim programima pomoću jedinstvene šifre.

Naredni Samsung telefoni će takođe podržavati Knox 2.0, počevši već od drugog tromesečja ove godine, ako imaju Android 4.4.

Leave a Reply