Početna Broj 165 MWC 2014 – Sony

MWC 2014 – Sony

ATV & NAUTICA 2020

Intervju: Jun Makino, Senior Manager Product Marketing, Sony Mobile

Tech Lifestyle: Sony Mobile je u Barseloni predstavio svoje najjače adute. Čime će se Sony suprostaviti konkurenciji?

ATV & NAUTICA 2020

Jun Makino: Definitivno sa novim Xperia Z2 smartfonom. To je naš najbolji uređaj ikad, u koji smo implentirali vrhunske tehnologije iz kompletnog Sony portfolija, čime smo dobili model sa najboljim mobilnim fotoaparatom i kamkorderom na svetu sa opcijom 4K snimanja i SteadyShot opcijom.

TL: Koja je najveća razlika između modela Z1 i Z2?

Jun Makino: Definitnivno je to kamera, i to ne samo usled implentiranja 4K snimanja, već i drugih opcija poput zumiranja videa u toku reprodukcije. A zahvaljujući 4K rezoluciji, prilikom reprodukcije na FullHD ekranima ne gubi se na kvalitetu.

TL: Prošle godine ste se vratili „kući“. Šta je ta promena donela „mobile“ diviziji?

Jun Makino: Mi smo 2013. napravili značaj proboj na tržištu predstavljanjem Xperia Z portfolija, počevši od originalnog smartfona, preko Z tableta, do modela Z1. Naša korporacija nam je omogućila implementaciju tehnologija koje Sony koristi u nekim drugim proizvodima, poput delova iz fotoaparata i televizora. Međutim, i sadržaj iz Sony Music i Sony Pictures divizija je takođe bitan, kao i servisi kao što su Sony Unlimited i Playstation. Uspeli smo da sve ovo implementiramo u Xperia Z seriju i da je postavimo u centar zabave.

TL: Triluminos ekran je jedan od komponenti koje ste „pozajmili“ iz Bravia TV jedinice. Xperia Z2 ima novu generaciju tog displeja. Šta je novo?

Jun Makino: Novi model poseduje Triluminos ekran sa novom tehnologijom pod imenom Live Color LED, koja je donela još jasnije i snažnije boje, ali i proširila spektar. Treba istaći da jarke boje nisu prezasićene, već su veoma „životne“. Ovde je korišćena i IPS tehnika, koja omogućava široke uglove gledanja.

TL: Pored smartfona, predstavili ste i nove Smartwear modele. Koje su njihove najznačajnije karakteristike?

Jun Makino: Naša ideja je da korisnici mogu da prate sve svoje aktivnosti, odnosno ceo život, a ne samo fitnes komponentu. Uz pomoć Life Log aplikacije možete videti šta, kad, kao i koliko ste vremena radili određene stvari. Fitnes aktivnosti ćete pratiti uz pomoć narukvice, dok će se i sve ostale radnje logovati, pa tako možete videti kada ste i koje fotografije napravili, slušali muziku, igrali igre ili surfovali netom.

TL: Šta se događa sa pametnim satovima? Nama se svidela ideja da oni mogu da se koriste u paru sa uređajima drugih proizvođača.

Jun Makino: Mi želimo da razvijamo ekosistem, kako za Smartwatch tako i za SmartBand proizvode, u saradnji sa što više developera, jer ćemo na taj način najbolje proširiti njegovu funkcionalnost. Takođe, zahvaljujući modularnom dizajnu SmartBanda angažovali smo i nezavisne dizajnere, čiji je zadatak da naprave narukvice koje bi dodatno privukle nove korisnike ka našoj pametnoj narukvici.

TL: Predstavili ste i čitav niz novi dodataka. Koji biste sada posebno istakli?

Jun Makino: U našem portfoliju imamo preko 150 NFC kompatibilnih uređaja, tako da bih istakao taj ekosistem. Što se tiče pojedinačnih uređaja, izdvojio bih plug-in stereo mikrofon ST-M10. Uparen sa snimanjem u 4K rezoluciji, on čini da vaši snimci dobiju i vrhunsku audio-komponentu.

11_Xperia_M2_Purple_Group

Xperia M2, je ultra brz pametni telefon koji nudi sjajne specifikacije sa cenom srednje klase. Kombinuje najbolje od Sony-ja, donoseći najnovije tehnologije sa zabavom koja nikad nije viđena u ovoj klasi. Pametni telefon koji ima sve, porastao je za dva broja, i sada ima ekran od 4.8 inča qHD rezolucije, za koji Snapdragon 400 obrađuje podatke. Očekuje se i dual SIM varijanta modela. Kamera je od 8 Mpx sa senzorom Exmor RS for mobile.

11_Xperia_Z2_Tablet_Black_Tabletop

Poput svog smarfon paranjaka, Xperia Z2 Tablet ima ekran sa Live Colour LED-om. Sony-jev jedinstveni X-Reality for mobile endžin analizira svaku fotografiju dajući joj optimalnu boju, oštrinu i kontrast, dok super rezolucija reprodukuje piksele koji nedostaju pružajući vrhunski doživljaj gledanja sadržaja svaki put. Z2 Tablet nudi najčistiji kvalitet zvuka uz Sony-jevu Front Surround audio tehnologiju, a sada možete nesmetano uživati u muzici u pokretu, čak i u bučnim prostorima, zahvaljujući tehnologiji digitalnog suzbijanja buke, koja je prvi put na svetu ugrađena u tablet, a smanjuje buku iz okoline do 98% u kombinaciji. Ujedno Z2 Tablet je najtanji i najlakši vodootporni tablet na svetu sa svega 6,4mm debljine i masom od samo 426 grama. Super slim profil nije sprečio inženjere da ubace Snapdragon 801 procesor na 2,3 GHz i Adreno 330 GPU. Velika 6000 mAh litijum polimerska baterija zajedno sa Sony-jevim vodećim STAMINA režimom rada koji štedi potrošnju baterije osigurava do 10 sati neprekidnog korišćenja multimedijskih datoteka i više od 100 sati slušanja muzike sa jednim punjenjem baterije. Očekivano tablet je ispunjen Sony-jevim aplikacijama, koje ćemo vam detaljno opisati kada nam Z2 familija dođe na test.

Leave a Reply