Početna Broj 165 MWC 2014 – Telefoni svuda oko nas

MWC 2014 – Telefoni svuda oko nas

Da bismo se uspešno borili s novitetima, moramo ih prvo upoznati. Hrabro smo otišli u centar zbivanja, gde su svi „ukrstili koplja“...

Panasonic TV

Godišnji sajam mobilne tehnologije je mesto gde se redovno okupljaju svi koji nešto znače u toj oblasti, od proizvođača futrola za telefone do proizvođača mrežne opreme za mobilne operatere. Predstavljaju se ovogodišnji trendovi i pravci razvoja, a ujedno se može videti kakva su stremljenja u ovoj industriji.

Treba li uopšte pomenuti da je tokom sajma svaki hotel dupke pun, a da je pravi izazov naći sobu i u privatnom smeštaju?! Aerodrom opsedaju putnici namernici iz svih delova sveta i gužve su na svakom koraku. U tih nedelju dana Barselona je puna ICT stručnjaka, koji su ili na sajmu ili na prezentaciji u nekoj zgradi ili u hotelu, od kojih mnogi predstavljaju vrhunac svetske arhitekture.

ATV & NAUTICA 2020

Ekipa iz Tech Lifestyle magazina je, u želji da izbegne gužve na zapadnoevropskim aerodromima, Barseloni prišla bočno, iz Istanbula. Tako smo do Barselone udobno stigli avionima Turkish Airlinesa, a na letu Istanbul-Barselona smo imali prilike da se upoznamo i sa odličnim in-flight sistemom Airbusa A321, o kojem možete detaljnije da čitate u rubrici Trends.

Po čemu ćemo pamtiti ovogodišnji sajam? Prošli veliki S, predstavljen baš na sajmu davne 2011. godine, je S2, i doživeo je planetarni uspeh. Svestranost novog Samsung Galaxy S5 telefona je najupečatljivija već na prvi pogled. Mnoštvo ugrađenih senzora povećava već ogroman broj funkcija. Ljuti suparnik Sony je novim Z2 parom (telefon i tablet) prikazao svoje viđenje premijum modela. Dizajn je nastavio u istom pravcu, no primećuju se i luksuzni detalji u vidu korišćenih materijala. Veliko iznenađenje, koje to nije bilo, stiglo je iz finske Nokije. Svuda po njihovom štandu su se nalazili X telefoni, na kojima rade i Android aplikacije.

Na otvaranju kongresa je bio i Mark Zuckerberg, koji se zalagao za besplatan internet za nerazvijene zemlje Afrike, Azije i Južne Amerike (ne bi li proširio broj korisnika Facebooka, prim. autor). Tih dana je objavljeno da je Facebook kupio What’s up! za pristojnu svotu novca. Na sajmu smo videli i najšareniju nosivu tehnologiju. Nismo uvereni da će baš svi koncepti uspeti, ali ima ih toliko da nas tokom 2014. očekuju razni noviteti iz te oblasti.

Mi smo detaljno obišli sajam uzduž i popreko, oduševili se viđenim i propisno se umorili gledajući. Na sledećim stranama vam prenosimo najinteresantnije…

MWC 2014 – Bluetooth inovacije
MWC 2014 – Huawei
MWC 2014 – Kaspersky
MWC 2014 – Lenovo
MWC 2014 – Sony
MWC 2014 – Samsung
MWC 2014 – Prestigio
MWC 2014 – Ostali proizvođači
MWC 2014 – MWC nagrade

Leave a Reply