Početna Broj 165 Pomoćni laptop – Toshiba Satellite NB10-T-A-103

Pomoćni laptop – Toshiba Satellite NB10-T-A-103

Ako vam je prioritet mobilnost, zahtevate lagan i pouzdan laptop i poznato vam je Windows 8 okruženje...

ATV & NAUTICA 2020

Laptop sve manje koristimo za multimediju. Telefon i tablet preuzimaju primat u zabavi. Kada ste igrali simulaciju vožnje na laptopu? Računar uključujemo samo kada moramo da uradimo ozbiljne stvari, kada posao zahteva unos podataka. S druge strane, mobilnost nam je i dalje draga.

Zašto da sedimo za stolom, kada su kauč, krevet, fotelja, a često i lokacije izvan kuće interesantnije i primamljivije za rad. Inspiracija ne zahteva grejanje stolice. Toshiba je, po uzoru na nekadašnje netbookove, napravila mali laptop ekrana 11,6 inča, da služi kao računar za Office i veb.

ATV & NAUTICA 2020

Mala dijagonala ekrana i težina od 1,5 kg je zaslužna za odličnu prenosivost računara. Rad u krilu nije skoro bio tako lagan kao na NB10. U amfiteatru punom zainteresovanih studenata, hvatanje beležaka na predavanjima je mnogo lakše preko laptopa, a i profesor će vas ozbiljnije gledati nego ostale kolege sa telefonima u rukama. Pomenuti studenti mogu da iskoriste pravo na besplatni MS Office koji sjajno sarađuje sa W8, a on je već preinstaliran. Kako W8 najbolje radi ako je ekran osetljiv na dodir, NB10 dopušta da mu komandujete preko ekrana. Tastatura nije najbolja u klasi, ali smo se posle pet dana navikli na njene dobre i loše strane.

Po pitanju performansi, Toshiba nije ni sprinter ni maratonac – pre je brzohodač. Najviše voli pretraživanje veba, razgovore Skypeom, puštanje filmova i kancelarijske poslove. Tokom rada je skoro bešuman, čak i kada je pod punim opterećenjem. Autonomija mu nije jača strana, jer već posle pet sati traži strujni kabl, a ako opterećujete procesor, i za tri sata. Ako ste ceo dan izvan kuće, računar morate selektivno koristiti, ili sesti blizu utičnice.

Ako ga pazarite do kraja marta, dobijate i Toshiba No Matter What garanciju.

SATELLITE NB10T-A-103
OS: Windows 8 64-bitni
Processor: Intel Celeron N2810
Ekran: TruBrite HD TFT, 11,6”, 1366×768 px
Memorija: 2 GB, 500 GB
Optika: nema
Grafika: Intel HD Graphics
Povezivanje: WiFi, Ethernet, Bluetooth
Portovi: 2xUSB, HDMI, D-Sub, čitač SD/MMC memorijskih kartica, audio
Težina : 1,5 kg
Dimenzije: 284×208,6×13.8 – 25,1 mm
Cena: 46.990 RSD
www.toshiba.rs

Leave a Reply