Početna Broj 173 Konzumirajte Apple cele godine – Aleksandar Vranić, direktor LajtNet-a

Konzumirajte Apple cele godine – Aleksandar Vranić, direktor LajtNet-a

Još lakše do Apple proizvoda

Tech Lifestyle: Da li imate preporuke/savete za kupce koji prvi put dolaze u dodir sa Apple proizvodima?

Aleksandar Vranić: Moj savet je da se opuste i uživaju, i da ih ne obeshrabri nešto viša cena u startu, jer se na duži vremenski period Apple proizvodi uvek više isplate.

TL: Koje biste Apple novitete posebno izdvojili?

AV: Svakako iMac sa 5k ekranom, iPhone 6 i novi MacPro. Svaki od ovih proizvoda je revolucionaran u svom segmentu.

TL: Koji su po Vama, benefiti kupaca Apple uređaja koji se ne vide na prvi pogled?

AV: Mnogi misle da je to brzina, ali nije samo to. Klijenti se veoma iznenade kada shvate da, recimo 5 godina koriste svoj Apple računar svakodnevno, a da nijednom nisu bili u servisu. Samim tim je i period zamene Apple računara mnogo duži nego što je to slučaj kod drugih uređaja.

TL: Da li su po Vama kupci Apple uređaja zadovoljni postprodajnom podrškom i šta biste posebno naglasili?

AV: Mislim da generalno jesu. U našoj zemlji se bez ikakvih problema ostvaruje garancija za Apple uređaje kupljene bilo gde na svetu. Posebno bih naglasio da je garantni rok za sve uređaje produžen na 2 godine. Pored toga, delovi za uređaje koji se pokvare u garantnom roku sada stižu mnogo brže nego što je to bio slučaj ranije, i većina reklamacija se završi u roku od 7 do 10 dana.

TL: iPhone je konačno stigao u Srbiju, da li očekujete povećanje prodaje dodatne opreme za ovaj Apple uređaj?

AV: Svakako da će se prodaja dodatne opreme povećati kao i količina prodatih telefona. Veoma je dobro što je napokon postignut dogovor oko legalizacije i prodaje ovih uređaja u našoj zemlji, kako za korisnike tako i za državu.

TL: Vreme je nastupajućih praznika, da li potencijalni kupci mogu da očekuju posebne ponude za Apple uređaje?

AV: Naravno, Apple se više nego ikada konstantno trudi da svojim korisnicima pruži što bolje cene kroz česte akcijske ponude. Posebna pažnja se posvećuje edukacijskim ustanovama.

TL: Kakvi su Vam planovi u sledećoj godini i šta pripremate za svoje stare i nove kupce?

AV: Očekujemo veliki broj noviteta i u sledećoj godini. Prvo treba da počne prodaja već predstavljenog Apple časovnika, a dosta se spekuliše i o izmenama na iPad uređajima. Stari i novi kupci mogu da očekuju da ćemo kao i do sada, sve učiniti da im približimo Apple uređaje, preko što povoljnijih uslova prodaje i stalnih prezentacija noviteta.

Leave a Reply