Početna Broj 184 Najsavršeniji do sad – LG OLED 4K TV

Najsavršeniji do sad – LG OLED 4K TV

Nova serija LG televizora uklapa najnoviju tehnologiju sa vrhunskim dizajnom

Ljudi su od vajkada imali neko centralno mesto u kući oko koga su se okupljali vekovima unazad. Kako ne bi išli do perioda kada je vatra bila to mesto, vratimo se samo sto godina unazad kada je radio bio mesto okupljanja. Ubrzo je glas „dobio“ sliku fenomenom zvanim televizor. Ova magična „kutija“ je tako preuzela primat od svih ostalih civilizacijskih tekovina u domu. Od dolaska TV u kuću samo se jedna stvar menjala – sam televizor. Posle crno-bele dobili smo sliku u boji, a onda je TV značajno počeo da gubi na težini. Prvo su inženjeri smanjili katodnu cev, da bi koji godinu kasnije bili predstavljeni i pravi tanki televizori. Tih godina se vodila bitka između LCD i Plasma tehnologija. Kako su ovi prvi pobedili, počeo je dalji razvoj koji je rezultovao ekranima sa savršenom OLED matricom.

Sa druge strane se napredovala rezolucija. Nakon SDTV (televizija standarne rezolucije – 480i, 576i), pojavila se HDTV (televizija visoke rezolucije – 720p, 1080i, 1080p), da bismo sad stigli do UHDTV (televizija ultra visoke rezolucije – 2160p, poznata i pod oznakom 4K).

Treću stranu čini jedna netehnološka karakterstika, a to je dizajn. Kako je u ljudskoj biti ljubav prema lepom, tako su i komadi pratili trendove. Ipak oni posebno dizajnirani komadi tehnike su bili rezervisani samo manje serije uređaja ili brendove koji su bili namenjeni pojedincima.

Sada imamo jednu seriju televizora koja zadovoljava sve tri kategorije. Savršena OLED matrica, UHD rezolucija i dizajnersko remek delo poseduje nova linija LG 4K OLED televizora, koja je opremljena poslednjim tehnološkim i dizajnerskim rešenjima u kombinaciji sa savršeno zakrivljenom linijom pruža vrhunsko iskustvo gledanja, i to iz bilo kog ugla u prostoriji.

Ako niste verovali da televizor može da prenese sadržaj tako realno, da imate utisak da ste u centru akcije, LG OLED će otkloniti sve vaše sumnje. Nova serija LG OLED televizora prikazuje savršenu dubinu crne boje, koju obični televizori ne mogu da postignu, što najbolje dolazi do izražaja prilikom gledanja sadržaja u potpuno mračnoj prostoriji. Tada televizor postaje gotovo neprimetan, a sadržaj na njemu stvara utisak da nas okružuje, redefinišući pravo značenje boja i osećaja realizma.

Koristeći tehnologiju dioda sa tankim organskim slojem koje imaju osobinu da same svetle, LG OLED televizor može da prikazuje savršenu dubinu crne boje, koju obični televizori ne mogu da postignu. Ova tehnologija omogućava da se svaki piksel uključuje i isključuje nezavisno od ostalih, pa mogu da regulišu svoju jačinu osvetljenja, zbog čega LG OLED crnu i tamne boje prikazuje na, do sada neviđenom nivou. Neverovatno izražen nivo kontrasta, od sjajne bele boje, do najtamnije, savršeno izražene crne, čini da slika poseduje neverovatnu dubinu, a svaki detalj bude savršeno izražen, čak i u tamnim scenama.

Poslednji modeli južnokorejske kompanije pokazuju da evoluciji televizora još nije došao kraj, tako da u budućnosti možemo da očekujemo da će se „omiljeni ukućanin“ i dalje razvijati, kao i da će diktirati izgled enterijera svake dnevne sobe. Prema dosadašnjim dostignućima, OLED tehnologija predstavlja najveću prekretnicu otkako je televizija u boji izmišljena, pa zbog toga može biti jedan od glavnih pravaca u budućoj evoluciji televizije.

Leave a Reply