Početna Broj 184 Povezani zvuk – Yamaha MCR-N870D

Povezani zvuk – Yamaha MCR-N870D

Vrhunski HiFi sistem opremljen naprednim tehnološkim rešenjima

Živimo u vremenu povezanih uređaja i mobilne multimedije. Jednostavno, očekujemo da gotovo svaka elektronska sprava bude povezana na internet ili sa drugim sličnim aparatima, a u fotografijama, filmovima i – što je najvažnije – muzici uživamo na smartfonima ili tabletima. Zbog toga je bitno da se sve druge vrste korisničke elektronike prilagode i na neki način povežu u jedinstven sistem koji će svakodnevni život ljudi učiniti prijatnijim i udobnijim. S tim u vezi, poznati proizvođač audio-opreme, japanska Yamaha, već izvesno vreme razvija i usavršava MusicCast tehnologiju „mrežnog zvuka“.

Nova generacija ovog rešenja podržava brojne novine i unapređenja, a suština je u tome da svi uređaji koji podržavaju MusicCast mogu međusobno da se povežu i da bežično razmenjuju signal, uz kontrolu svih aparata sa jednog mesta pomoću praktične i jednostavne aplikacije za mobilne uređaje (podržane su iOS i Android platforme). To konkretno znači da mobilni telefon, HiFi sistem, bežični zvučnik, video-risiver i drugi aparati mogu da funkcionišu kao jedinstvena celina bilo gde da se u stanu nalaze (podrazumeva se Bluetooth ili WiFi mreža).

MCRN870_scene02GBLTKV_f

Jedan od najboljih HiFi sistema koje proizvodi Yamaha a koji podržavaju MusicCast tehnologiju, je Grand Piano Craft MCR-N870D. Iza pomalo komplikovane oznake krije se dopadljiv uređaj koji se sastoji od aluminijumske centralne jedinice, odgovarajućeg CD deka i dva zvučnika dizajnirana sa identičnom završnom obradom kao kod Yamaha klavira (otuda i naziv). Pored MusicCasta, sistem je opremljen Ethernet, Bluetooth i WiFi konekcijom, DLNA i AirPlay tehnologijom za povezivanje sa Apple uređajima, USB portom i podrškom za vTuner i Pandora internet radio, Rhapsody, Spotify Connect, Napster i Juke servise. Tjuner podržava FM, DAB i DAB+, a audio-plejer može da reprodukuje MP3, WMA, MPEG4, AAC, WAV, FLAC i sve druge zastupljenije formate, bilo sa CD diskova ili eksternih uređaja. Izlazni signal je snage 70 + 70 vati, sa dinamičkim rasponom od 100 decibela. Naravno, tu su i obavezni standardni izlaz za slušalice i optički audio-ulaz. Prateći zvučnici su bass-reflex tipa, sa vuferom (13 cm) i tviterom (3 cm). Maksimalna ulazna snaga je 120 vati, dok je nominalna duplo manja. To bi trebalo da zadovolji ukus audiofila, dok će svi tehno-entuzijasti biti oduševljeni mogućnošću bežičnog strimovanja zvuka na okolne aparate i opcijom upravljanja sa telefona ili tableta.

Leave a Reply