Početna Broj 184 „Radi li on išta?“ … „Pokazuje vreme.“ – Omega Seamaster 300

„Radi li on išta?“ … „Pokazuje vreme.“ – Omega Seamaster 300

ATV & NAUTICA 2020

Uz ovaj dijalog, i dosetku o svojim problemima sa tačnošću, Džejms Bond dobija svoj novi Omega sat od Q-a u filmu „Spektar“. Omega je postao sat agenta 007 još 1995. godine, kada je u filmu „GoldenEye“ Pirs Brosnan oko ruke stavio model Seamaster. Za celu jednu generaciju svojih ljubitelja, Omega nije samo sat – to je Džejms Bondov sat. Sat Omega koji Džejms Bond nosi u „Spektru“ je pušten u prodaju u ograničenoj količini pod nazivom Omega Seamaster 300 ‘Spectre’.

Kada ste međunarodni špijun, modeli koji se serijski proizvode jednostavno nisu dovoljno dobri. Bond je savršeno obučen, bez obzira koliko je misija opasna. To je deo njegove ličnosti, baš kao i njegov Aston Martin i martini.

ATV & NAUTICA 2020

Tom Ford dizajnira odela za agenta 007, Sunspel mu pravi košulje po narudžbini. Aston Martin je napravio model ‘Spectre’ DB10 od nule. A što se tiče sata, Omega je napravila ograničenu seriju satova za „Spektar“.

Poznat po svojoj bogatoj pomorskoj istoriji i klasičnom stilu, model Seamaster se savršeno uklapa uz Bondov životni stil. Omega i 007 su tako dobar par da će čak i najtvrdokorniji ljubitelji zaboraviti da je Bond u knjizi nosio Rolex.

the_omega_seamaster_300_bond_233.32.41.21.01.001_black_background

Špijun koji je voleo Omegu
Poznato je da Džejms Bond ne voli da se vezuje. Menja devojke češće nego što neki menjaju čarape. Ali, kada su satovi u pitanju, uspeo je da se skrasi. Njegova horološka monogamija sa Omegom je počela 1995. godine i traje i dalje.

Pre dve decenije, dizajnerka kostima Lindi Heming je dobila zadatak da osveži Bondom imidž i prilagodi ga 90-im godinama. Kada su satovi u pitanju, 007 je nosio Rolex, TAG Heuer, Breitling i nekoliko Seiko digitalnih modela. Onda je došao Pirs Brosnan, „Sutra ne umire nikad“ i Omega Seamaster 300M.

Brosnanov Bond je voleo Seamaster sa plavim brojčanikom, plavim rotirajućim prstenom i metalnom narukvicom. Kada je Danijel Krejg preuzeo ulogu Bonda u filmu „Casino Royale“, osvežio je i Bondov ukus kada su satovi u pitanju. U prva tri filma, Krejgov Bond je nosio modele iz kolekcije Seamaster Planet Ocean. Ali za četvrti, bilo mu je potrebno nešto specijalno.

Za „Spektar“, Omega je upotrebila „tešku artiljeriju“. Model Seamaster 300 koji se pojavljuje u filmu je osavremenjena verzija klasičnog ronilačkog sata koji je Omega predstavila 1957 godine.

Omega5

U stilu tajnog agenta
Seamaster 300 ‘Spectre’ Special Edition je prvi slučaj da se Omegin Bond-sat pojavi u prodaji u isto vreme kada je i premijera filma. Za razliku od satova koji su predstavljani uz prethodne filmove o 007, ovaj sat je potpuno isti kao onaj koji Danijel Krejg nosi na ruci.

Počinje sa robusnim 41-milimetarskim metalnim kućištem i elegantnom crno-sivom NATO narukvicom. Iznutra, sat pogoni revolucionarni mehanizam Omega Master Co-Axial Calibre 8400. Crni brojčanik, sekundara u obliku lilihipa kakva se retko sreće, i kazaljka za sate sa trouglastim vrhom ostavljaju dobar utisak sa prednje strane. Ako okrenete sat, na poleđini ćete videti ugraviranu reč „Spectre“ i redni broj sata iz ograničene serije.

Ovaj model ima mali brojčanik koji pokazuje vreme u nekoj drugoj vremenskoj zoni, što vam je neophodno kada ste super-špijun koji putuje svetom. Takođe je otporan na magnetno polje do 15,000 Gausa i vodootporan do 300 metara.

Ograničena serija modela Omega Seamaster 300 će imati 7,007 primeraka.

Leave a Reply