Početna Broj 172 Huawei – IFA 2014

Huawei – IFA 2014

U Berlinu smo imali priliku da razgovaramo sa Wang Yanminom, predsednikom Huawei Device divizije za region centralne i istočne Evrope i nordijske zemlje.

blank
ATV & NAUTICA ATV

Kineski telekomunikacioni div ostavlja sve jači globalni utisak, što se može videti i kroz sponzorske ugovore sa najvećim fudbalski klubovima. Taj trend se osetio i u Berlinu. A glavni „krivac“ za tako nešto je njihov novi fablet – Huawei Ascend Mate7, kojeg je na premijeri predstavio lično Ričard Ju, predsednik kompanije Huawei. Ascend Mate7 daje premijum osećaj zahvaljujući metalnom kućištu koje daje proizvodu kvalitetan izgled i dugotrajnost. Ivice su izbrušene, a poleđina je matirana kako bi se fablet držao udobnije i sigurnije. Ono što svakako upada u oči jeste veličina ekrana u odnosu na ceo uređaj, jer 6-inčni FHD displej zauzima čak 83 odsto ukupne površine. Mate7 se izdvaja i debljinom od samo 7,9 mm. Na zaobljenoj poleđini nalazi se kamera, ispod koje je smešten „brzi“ čitač otiska prsta.

15137586785_2662df6f1f_o

ATV & NAUTICA ATV

Ispod površine je smešten novi Huaweijev čipset Kirin 925, koji predstavlja prvi LTE Cat6 osmojezgarni SoC čipset na svetu. Sadrži četiri A15 jezgra brzine 1.8 GHz i četiri A7 procesora brzine 1.3 GHz. Ujedinjene sa Mali-T628 grafikom i koprocesorom i3 daje impresivne rezultate. Korisnicima će na raspolaganju biti dva modela, koja će se razlikovati po količini memorije (2GB RAM/16GB storage i 3GB RAM/32GB storage). Takođe, najavljen je i DualSIM model, koji neće imati proširivu memoriju, jer će taj slot biti iskorišćen za nanoSIM karticu. Da nije sve u hardveru, Huawei je pokazao novim EMUI 3.0 korisničkim okruženjem jednim od lepših softverskih rešenja koje smo do sad videli. Kako bi sve ovo radilo duže vreme, Mate7 stiže sa velikom baterijom kapaciteta 4.100 mAh. Najavljene su i jedinstvene ANC (aktivno uklanjanje buke) slušalice, koje omogućavaju i dva dodatna sata trajanja baterije telefona! Najavljena cene su 500 evra za 2GB model i 100 evra više za modela sa gigabajtom RAM-a više. Test ovog modela moći ćete pročitati u narednom broju magazina.

Leave a Reply