Početna Broj 172 Microsoft – IFA 2014

Microsoft – IFA 2014

Panasonic TV

Berlin je bio dobro mesto i za Microsoft. Ovaj IT gigant je pokazao, ali i najavio nekoliko novih i hardverskih i softverskih novosti. Kada pričamo o hardveru, onda prvenstveno mislimo na nove Lumia smartfone. U Berlinu su prvi put prikazani puleni iz više srednje klase – Lumia 830, 730 i 735 modeli. Novi smartfoni su dalja evolucija Windows OS-a na telefonima, a jasno da brend Nokia odlazi u istoriju krupnim koracima. Nakon što su je izbrisali sa kućišta novih modela, sada je i nekim aplikacijama kao što su Nokia Storyteller, Nokia Creative Studio, Nokia Panorama i Nokia Cinemagraph, umesto Nokia dato ime Lumia.

THVtaWEtODMwLTFNV3RxYUhOa1pt1

ATV & NAUTICA 2020

Na konferenciji za medije održanoj u Berlinu, Chris Webber, potpredsednik sektora prodaja uređaja u Microsoftu, izjavio je da je Microsoft povećao bazu svojih WP aplikacija na 320 hiljada, da je Kortana, digitalna pomoćnica, dodatno usavršena, te da je ponosan na ono što su do sada uradili Nokia, Microsoft i Windows Phone, odnosno jednom rečju – Microsoft.

Posebno je naglašeno da je aplikacija za kameru ubrzana, da je smanjeno vreme između aktiviranja, snimanja prve slike, kao i vreme između dva slikanja, koje sad iznosi tačno 42 milisekunde. Takođe, stiže podrška za 4K video, koji se može snimati u 8,3 megapiksela, uz 24 sličice u sekundi. A biće moguće i od odabranog frejma visoke rezolucije napraviti fotografiju. Sve ovo će biti dostupno za Lumije 930 i 1520 do kraja ove godine.

U Berlinu je predstavljen i prvi „flegšip“ za mase – Lumia 830. Ovo je do sad najtanji i najlakši Lumia model iz više kategorije do sad. Težak je 150 grama sa tačno 8,5 milimetara na boku. Ima podršku za bežično punjenje, četvorojezgarni Snapdragon procesor, kućište u vedrim bojama i dosta novih dodataka i opreme. Kamera ima rezoluciju od 10 megapiksela, podršku za PureView tehnologiju, optičku stabilizaciju slike i Zeiss optiku. Ovi parametri garantuju vrhunske rezultate, pa je zbog toga Microsoft već uporedio kvalitet fotografija sa ovog telefona s onim napravljenim iPhonom 5S.

Leave a Reply