Početna Broj 172 Samsung – IFA 2014

Samsung – IFA 2014

Panasonic TV

Zakupivši novu CityCube halu berlinskog sajma, Samsung je još jednom zadao domaći zadatak kada je reč o izgledu izložbenog prostora. Ovog puta su sve divizije predstavljale proizvode u jednom zajedničkom prostoru, pa smo tako išli lako iz jedne u drugu kategoriju, iz smartfona u digitalnu učionicu sa tabletima, iz zakrivljenih monitora u zakrivljene televizore, da bismo na kraju stigli i do kuhinje i uređaja za čišćenje kuće (o robotima malo kasnije). Počnimo redom…

Samsung je održao u Berlinu svetsku premijeru novih Note i Gear proizvoda. Novi Note pod rednim brojem četiri je prirodna evolucija prethodnih modela. Sve je unapređeno, a najviše 5,7-inčni Super AMOLED ekran koji je sada u Quad HD rezoluciji. Zahvaljujući velikom ekranu, funkcija Multi Window maksimalno poboljšava korisničko iskustvo jer pruža korisnicima lakši multitasking. Uređaj je opremljen kamerom na poleđini od 16 megapiksela i pametnim optičkim stabilizatorom slike koji rešava pomeranje kamere i automatski produžava vreme ekspozicije u uslovima slabe osvetljenosti. Zanimljiva je i opcija snimača glasa koji nudi osam različitih markera glasova sa mogućnošću selektivne reprodukcije glasova u grupnom razgovoru. I S pen je značajno poboljšan, ali i tome možete čitati u narednom broju magazina kada će izaći veliki test Note-a 4.

ATV & NAUTICA 2020

Galaxy-Note-Edge-serija

Berlinska publika je prva videla još jedan Note – Edge. Dovodeći Galaxy Note iskustvo na novi nivo, Note Edge pruža korisnicima nov način pristupanja informacijama, interakcije sa mobilnim uređajem. Jedinstveni zakrivljeni ekran uređaja Galaxy Note Edge pruža brz pristup najčešće korišćenim aplikacijama, obaveštenjima i funkcijama uređaja jednim dodirom, čak i kada je ekran poklopljen futrolom. Korisnici mogu da dobijaju obaveštenja na „ivičnom“ ekranu i dok gledaju video snimke i to bez ometanja gledanja. Galaxy Note Edge je svakako jedan od najzanimljivijih uređaja viđenih ove godine u Berlinu.

DSC_0664

Nosiva tehnika kod Samsunga ima predznak Gear, a njeni novi predstavnici su Gear S i Gear VR. Gear S je novi pametni sat korejske kompanije. I pored prilično velikih dimenzija, sat deluje elegnatno, a zanimljivo je da je Samsung već napravio dogovore sa kompanijama Swarovski i Diesel, koje su napravile posebne narukvice za Gear S. Sat ima zakrivljeni dvoinčni Super AMOLED ekran, dvojezgarni procesor, pola gigabajta radne i 4GB korisničke memorije. Tu su i pulsmetar, GPS, Bluetooth, WiFi, kao i 3G modem, koji omogućava samostalnu komunikaciju. Recimo da je sat napravljen na Tizen platformi i da koristi Here mape.

naocare_1

Iako Gear S zvuči i izgleda prilično spektakularno, Gear VR ga je „oduvao“. Zahvaljujući tehnologiji kompanije Oculus, Gear VR nudi sasvim nov način doživljavanja i korišćenja mobilnih sadržaja. Slika se dobija preko Note 4 modela, koji se ubacuju u posebno ležište VR-a. Napravljena sa mekom i elastičnom postavom, od lakih materijala, kaciga Samsung Gear VR je udobna za nošenje. Potpuno je bežična tako da korisnici mogu da učestvuju u virtuelnim svetovima, a da ne moraju da budu vezani za kompjuter. Sa odličnim izborom sadržaja prilagođenih virtuelnoj stvarnosti, korisnici će moći da uživaju u velikom broju filmova, igara, video zapisa sa vidokrugom od 360 stepeni kao i edukativnim sadržajima.

Leave a Reply