Početna Broj 172 Sony – IFA 2014

Sony – IFA 2014

ATV & NAUTICA 2020

Sony pametni objektivi QX1 i QX30
Nastavljajući prošlogodišnju revoluciju u mobilnoj fotografiji, Sony je objavio dva nova objektiva/fotoaparata, kojima se upravlja mobilnim uređajima. Da bi bili potpuno upotrebljivi, potreban je pametni telefon ili tablet sa aplikacijom za Android i iOS uređaje.

SmartShot-QX1-mit-Xperia-von-Sony_01

ATV & NAUTICA 2020

QX30 ima 1/2.3 tip Exmor R CMOS senzor od 20.4 Mpx i optički zum od 30x. Video snima u FHD rezoluciji, 60 fps, a ima i optičku stabilizaciju slike. Korak dalje je dostignut sa modelom QX1, koji ima APS-C tip Exmor CMOS senzor od 20.1 Mpx. Kod QX1 je interesantno što ima ugrađen blic i podršku za Sony objektive, kao i starije Konica/Minolta objektive. Slike pravi u jpeg i raw formatu, a ugrađena baterija ima autonomiju do 440 slika ili 150 minuta FHD videa.

Sony SoundBar HT-GT1
SoundBar koji ima stil i koncept kao mini sistem, sa bitno većom zvučnom snagom. Kreiran je za mlađu populaciju kojoj je jedan „kompaktan“ sistem dovoljan za zabavu. Naravno da se može koristiti sa televizorom sa kojim se povezuje i žično i bežično (ako TV to dozvoljava). Noviji telefoni i tableti se povezuju preko NFC-a i bežično prenose zvuk na HT-GT1. „Bar“ je napravljen tako da može da se pričvrsti na vufer i da bude jedna celina. Dodatno, taster BASS BAZUKA povećava zvuk za tri decibela i pojačava baseve, da bi vas još više uneo u omiljenu muziku.
Svetlo iz vufera je plave boje, prati ritam muzika i treperi sinhrono sa njom, ili se može izabrati stil (groove, funky…) koji će odrediti način treperenja svetla.

Leave a Reply