Početna Broj 183 Ce&Ha 2015: Tech Lifestyle štand

Ce&Ha 2015: Tech Lifestyle štand

Na štandu TL magazina posetioci su mogli da vide izbor najboljih uređaja koje smo testirali tokom godine.

Na štandu su se nalazili dnevna i radna soba, kako bismo na konkretnim primerima prikazali odabranu tehniku. U dnevnoj sobi smo predstavili centralni zabavni sistem svih domova, televizor. Najinteresantniji TV, ujedno i najnoviji iz Sony ponude – KDL-50W755 Android TV, tj. TV sa Android operativnim sistemom ima i svoju internu memoriju gde se mogu instalirati programi sa Google Play Store, a i priključak za memorijsku karticu za dodatnu memoriju. Procesor je jak, za glatko igranje igre Asphalt 8, koji je bio hit na štandu. Čak smo probali i mirroring Real Racing 3 sa telefona direktno na veliki Sony ekran. Ispred TV-a su se nalazila dva lazy bag-a, a između njih Schneider Electric produžni kabl PM5U sa USB priključcima, za punjenje telefona.
Da bismo bili sigurni od strujnih udara, instalirali smo i Schneider Electric BX650CI-GR UPS, koji je „peglao“ napon i obezbeđivao kvalitetnu struju i napon svim uređajima s TL štanda. Komforan internet smo imali zahvaljujući Huawei E8259, maloj kutiji zaduženoj za širenje WiFi signala iz SIM kartice koja se povezala sa operaterom Vip mobile.

U radnoj sobi su se nalazila dva računara, kako je to danas već uobičajeno. Takozvani desktop, odnosni AiO MSI računar AG2712A, predstavljao je „stub“ kancelarije, a ultrabuk Toshiba Kira laku konekciju sa spoljnim svetom. Kraj njih su posetioci mogli da vide i dva vrhunska telefona, LG G4 i HTC M9. Sa drugim smo bežično povezali HTC Re kameru, pa je telefon igrao ulogu ekrana gde se videlo šta će se snimiti. Druga kamera je bila Sony A6000, koja može da se poveže sa telefonom, ali i da samostalno fotografiše. Muziku je u sobu uneo Sony SRS-X11, mala muzička kockica koja se lako povezivala sa bilo kojim BT uređajem i sa radošću nadjačavala muziku s drugih štandova, iako je dužina njene stranice samo 6 cm i ima 10 W! Za šetnju po sajmu i brojanje koraka koristili smo Jawbone UP Move, UP2 i UP3 narukvice. Kad su baterije bile na izmaku snaga, pomoć je stizala od Schneider Electric prenosnih baterija od 5.000 i 10.000 mAh.

Sigurnosni sistem koji je motrio na svu instaliranu tehniku i nameštaj, Jablotrone JA 100, bio je istaliran u posebnom delu štanda i proveravao informacije sa senzora i kamera, a po mraku je koristio infracrvene kamere i beležio video u informatičkom oblaku, zlu ne trebalo. Drugi vid pametne kontrole predstavljao je panel Schneider Electric Unica, na kojem su bili predstavljena različita rešenja za kontrolu utičnica i prekidača, kako bi se život učinio lepšim i boljim.

U sredini štanda je bio postavljen Quadro4, skuter na četiri točka koji je posetioce posebno zanimao – svi su hteli da ga probaju, da se slikaju kraj njega, i eventualno provozaju koji krug po hali.

Leave a Reply