Početna Broj 183 Zdravlje je najvažnije – Philips Personal Health

Zdravlje je najvažnije – Philips Personal Health

Kompanija Philips predstavlja interaktivni sistem za brigu o ličnom zdravlju, koji se sastoji od više povezanih komponenti

Gotovo sva rešenja koja nazivamo „pametnima“ podrazumevaju tesnu vezu povezanih uređaja, softverskih rešenja i onlajn servisa. Pametne kuće, na primer, obuhvataju brojne senzore u domu, slanje podataka centralnom softveru, brzu obradu i vezu sa kontrolnim sistemima. Prema sličnom principu, ovoga puta koristeći sve zastupljeniji trend „odevne“ tehnologije i uređaja sa biometrijskim senzorima, kao i snagu cloud computinga, kompanija Philips je projektovala program brige o ličnom zdravlju nazvan Philips Personal Health.

Ceo sistem se sastoji od nekoliko komponenti. Prva je Philips Health Watch, ručni sat povezan na internet sa nekoliko senzora koji uključuju brojač otkucaja srca, praćenje dinamike spavanja i dnevnih fizičkih aktivnosti. Za razliku od drugih sličnih rešenja, ovo je projektovano prvenstveno kao medicinski uređaj i bežično povezano sa aplikacijom Philips HealthSuite za praćenje biometrije. Drugi deo programa je merač krvnog pritiska koji se postavlja na nadlakticu, jednostavan za upotrebu i sa sopstvenim displejem za očitavanje, a kao alternativa tu je nešto manji merač pritiska za zglob ruke, s mogućnošću dopunjavanja putem USB kabla. Važan deo za praćenje zdravstvenog stanja je i napredna vaga, koja pored težine meri i količinu telesne masti, a može nezavisno da prati do 8 profila korisnika i da tako opslužuje celu porodicu. Deo svake kućne apoteke, pa i ove tehnološki napredne, mora biti toplomer, a Philips je razvio uređaj koji se prislanja na uvo i tako jednako dobro može da posluži za merenje temperature novorođenčadi, dece i odraslih. U ponudi je i aparat za prečišćavanje vazduha Philips Smart Air Purifier 8000i, kao i Philips Lumify, prvi ultrazvučni aparat koji koristi pametni mobilni uređaj i odgovarajuću softversku aplikaciju.

Važan deo svih nabrojanih proizvoda je integracija sa pomenutim Philips HealtSuite softverskim paketom, ali i cloud rešenje za slanje i obradu svih prikupljenih podataka. Na taj način svaka komponenta može biti optimizovana za maksimalnu efikasnost, prenosivost i jednostavnost upotrebe, što je, uostalom, za korisnike i najvažnije.

Leave a Reply