Početna Privatni korisnici Stiv Mekvin – jedinstvena vožnja do uspeha

Stiv Mekvin – jedinstvena vožnja do uspeha

„Trkanje, to je život. Sve između toga je samo čekanje“. Tako je govorio „Kralj kula“, kako su popularnog glumca, inače zvali. Pre njega, holivudska mašinerija je proizvodila ili heroje ili bitange. Iako su filmovi bili u koloru, vrednosti su bile crno-bele, dobri ili loši momci, nije bilo sredine.

Nakon pojavljivanja plavookog šmekera, stigla je era buntovnika. Mnoge filmske zvezde pokušavale su da imitiraju prkosan stav, samouverenost i ležernost glumca, koji je jedan od pionira #DontCrackUnderPressure stava. Niko mu nikada nije prišao, ni blizu.
Još kao mali, na poklon je od ujaka dobio crveni bicikl, koji je u njemu probudio strast ka vožnji i brzini.

Najbolji telefoni 2019

Od tada, njegov život gotovo da je priča iz Dikensovih romana, pisana u doba Velike depresije. Kako majka nije mogla da se stara o njemu, otpočinje selidba malog Stiva iz jednog raspuklog doma u drugi… Bio je član bande već sa 12, a sa 14 godina se obreo na ulici. Pridružuje se cirkuskoj trupi, a nakon toga biva poslat u popravni dom, da bi kasnije završio u Američkoj mornarici. Zatim, otkriva glumu i Holivud otkriva njega, dok neprekidno uz dominaciju na filmskoj sceni traje ljubav najpre prema motorima, kasnije i prema automobilima.

Kažu da je do 1980. godine kada je umro, Stiv Mekvin posedovao kolekciju 100 vintidž modela motora i automobila. U svojoj velikoj kolekciji automobila imao je – Mustang iz filma Bullitt (1968 Ford Mustang gt-390 fastback), Porsche 917 iz filma Le Mans, 1956 Jaguar xkss, 1961 Austin Mini Cooper S, 1972 Mercedes Benz 300-Series 300 SEL 6.3, 1967 Ferrari 275 gtb/4, Ferrari 250 gt Berlinetta Lusso, 1952 Hudson Wasp 2- Door Sedan… Kada su motori u pitanju, imao je neprocenjivu kolekciju takođe – c.1920 Indian Powerplus Daytona trkački motor, c.1934 Indian Sport Scout, Honda Superhawk CB77, 2006Triumph Bonneville Scrambler, 1929 Harley-Davidson Model B…
Tokom snimanja filma Bullit 1968. godine, Stiv je legendarni Mustang iz istoimenog filma, vozio neverovatno brzo ulicama San Franciska tako da je bilo neophodno na snimanju koristiti dva identična automobila. Kažu da je prvi auto posle izvesnog vremena bio totalno demoliran.

Na snimanju filma Le Mans, Stiv se obavezao da će scene trka biti do te mere realistične, pa je iz tog razloga insistirao da on vozi i to u realnoj brzini. Svojevremeno je izjavio da je Porsche 917 vozio sve vreme pri brzini od 225 km/h.

Njegove uloge su takođe bile obeležene vožnjom automobila i motora, a poznat je i po tome što je u mnogim opasnim scenama glumio sam i nije dozvoljavao da ga kaskaderi zamene. Ostale su zapamćene za sva vremena uloge u filmovima Bullitt, Le Mans, The Getaway, The Great Escape i The Thomas Crown Affair, u kojima je pokazao maestralnu glumu i isto tako fenomenalne automobile.

Leave a Reply